Buurman betrapt inbreker

TWEEDE INBRAAK IN TWEE MAANDEN IN SUPERMARKT NOMA

Zaakvoerster Carine Jonckheere (links) met haar kassierster.
Foto AHK Zaakvoerster Carine Jonckheere (links) met haar kassierster.
Bij supermarkt Noma in de Kruisekestraat in Kruiseke, bij Wervik, is zaterdagnacht voor de twee keer in twee maanden ingebroken. "Gelukkig zag een buurman deze keer de inbreker op het dak en verwittigde die de politie", vertelt zaakvoerster Carine Jonckheere (58). De inbreker zette het op een lopen zonder buit.

"Een buurman die rond 3 uur buiten een sigaretje ging roken, zag plots beweging op het dak van onze supermarkt", vertelt zaakvoerster Carine Jonckheere. "Toen hij door had dat het om een inbreker ging, heeft hij meteen de politie gebeld. De politie was nog geen tien minuten later ter plaatse en ook wij werden gewekt. Blijkbaar was de inbreker nog op het dak toen de politie aankwam. Hij zette het op een lopen en sprong over de haag van de buren. De politie heeft de buurt nog uren uitgekamd met een politiehond, maar de dader is toch kunnen ontsnappen. We vermoeden dat hij niet alleen was en hulp heeft gekregen. Toen we op ons dak gingen kijken, zagen we dat de koepel boven het atelier al verwijderd was. Dankzij onze alerte buurman is er deze keer niets gestolen."


Ook schepen Geert Bossuyt (sp.a), die aan de andere kant van de supermarkt woont, werd wakker van het lawaai. "We waren nog niet zo lang thuis van een trouwfeest en hoorden iets in onze tuin. Toen mijn vrouw ging kijken, zag ze overal zaklampen schijnen. Dat bleken agenten te zijn die op zoek waren naar de inbreker."

Niet eerste keer

Bij de vorige inbraak in de supermarkt twee maanden geleden, maakten de inbrekers wel een grote buit. "Toen gingen ze er vandoor met alle sigaretten, shampoos, flessen deodorant, dure Gandaham, noem maar op", zucht Carine. "Toen hadden ze voor duizenden euro's aan buit mee. Dat kon deze keer weer zo geweest zijn als onze buurman niet zo alert had gereageerd. We zijn hem dan ook erg dankbaar. Er is hier in het verleden al een paar keer ingebroken en we zijn het echt beu. Hopelijk kan de politie de dader vinden", besluit Carine Jonckheere, die de supermarkt al sinds 1980 samen met Frans Dolfen uitbaat.