Bomvolle kerk voor uitvaart ereburgemeester

Gilbert Deleu werd 75 jaar.
Capture d'écran Twitter Gilbert Deleu werd 75 jaar.
In een bomvolle kerk Saint-Chrysole in Komen vond zaterdagvoormiddag de uitvaartplechtigheid plaats van gewezen burgemeester Gilbert Deleu (75) uit Komen. Hij werd in 1988 burgemeester van de faciliteitengemeente en droeg de sjerp liefst zesentwintig jaar. Op zijn donkere kist lag zijn burgemeesterssjerp.

Gilbert Deleu groeide op in Kruiseke, nabij Wervik. Hij was de echtgenoot van Françoise Catteau en vader van twee kinderen: Damien en Dominique, die om het leven kwam tijdens een verkeersongeval. De uitvaartplechtigheid verliep in overleg met de familie zonder politieke toespraken.

Onze regio was vertegenwoordiger door burgemeesters Youro Casier (Wervik), Marc Lewyllie (Heuvelland) en Sandy Evrard (Komen). Namens de Waalse regering was minister Jean-Luc Crucke aanwezig. De uitvaartplechtigheid was op het internet rechtstreeks te volgen op de website van de regionale televisie No Telé. Buiten op het Sint-Annaplein stond ook een groot scherm.

Gilbert Deleu overleed na een slepende ziekte in het woon-zorgcentrum Saint-Joseph in Komen. Ruim drie jaar geleden werd hij getroffen door een beroerte. Tot aan de verkiezingen van oktober vorig jaar werd Marie-Eve Desbuquoit waarnemend burgemeester van Komen-Waasten. De ereburgemeester is begraven op het kerkhof van Komen-ten-Brielen, bij zijn dochter Angelique.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.