Bomen aan Sint-Medarduskerk worden allemaal geveld

De bewuste bomen op het kerkplein.
Foto Luc Vanthuyne De bewuste bomen op het kerkplein.
De bomen aan de achterkant van de Sint-Medarduskerk zullen allemaal verdwijnen voor de aanleg van het kerkplein, omdat ze volgens een boomchirurg ziek zijn. Dat bevestigt burgemeester Youro Casier (sp.a).

Op Facebook is er over die bomen al heel wat te doen geweest. "Ze werden een aantal jaren geleden door een boomchirurg onderzocht en bleken ziek te zijn", aldus de burgemeester. "Als je de bomen goed bekijkt, kan je zien dat een aantal bomen nooit volgroeid zijn. Er zijn onvolledige kruinen en smalle stammen. De bomen werden in het verleden te dicht bij elkaar geplant. In het nieuwe ontwerp worden zowel nieuwe bomen als en ander groen aangelegd."

Eerste fase klaar

Momenteel is de eerste fase in de Sint-Medardusstraat afgewerkt maar nog niet open voor het doorgaand verkeer. Na de herfstvakantie start in november de tweede fase van het archeologisch onderzoek. Eerder vond zo'n onderzoek reeds aan de kerk plaats. Vreemd dat men om tijd te winnen dan ook niet tezelfdertijd de achterkant van de monumentale kerk deed. "Maar dan zou de kerk niet toegankelijk zijn geweest", aldus de burgemeester.


Kostprijs van de wegen- en rioleringswerken in de omgeving van de kerk bedraagt 955.000 euro. (DBEW)