Bejaarde dame (83) giet water op brandende frietpot: garage uitgebrand

In Geluwe (Wervik) is zondagavond de garage van een rijwoning in de Dourdanstraat volledig uitgebrand. Dat gebeurde toen de 83-jarige bewoonster in paniek water op haar oververhitte frietpot goot. Haar woning en die van de buren zijn voorlopig onbewoonbaar. Een hond kon ook uit de woning gered worden en kreeg verzorging van een dierenarts.
De garage stond in lichterlaaie.
LSI De garage stond in lichterlaaie.

Rond 17.30 uur merkte Betty D. in haar garage op dat haar frietpot in brand stond. Wellicht in paniek had ze de verkeerde reflex om er water over te kieperen. Wat volgde, was een steekvlam en in een mum van tijd stond haar garage in lichterlaaie. “We waren nog maar net terug van een wandeling”, vertelt haar buurvrouw. “Plots belde ze aan om te zeggen dat haar garage in brand stond en we de hulpdiensten moesten bellen. Maar de rook kwam al uit de garage.” Toen de brandweer van de zone Westhoek arriveerde, sloegen de vlammen al uit de garage. Het vuur was snel onder controle en de woning van Betty D. bleef net als die van de buren gevrijwaard. De woningen liepen wel rook- en roetschade op en zijn voorlopig onbewoonbaar. De buren kunnen alvast bij familie terecht. De bejaarde vrouw kreeg van de toegesnelde ambulance de eerste zorgen toegediend vooraleer ze naar het ziekenhuis werd overgebracht. Ze was vooral onder de indruk en had last van lichte ademhalingsmoeilijkheden.

De bejaarde bewoonster kreeg de eerste zorgen van de toegesnelde ambulanciers.
LSI De bejaarde bewoonster kreeg de eerste zorgen van de toegesnelde ambulanciers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.