“Wij moeten hier op tijd zijn, jullie ook”: Beklaagde is het wachten beu, schrijft briefje aan de rechter en vertrekt terug naar gevangenis

Henk Deleu
“Wij moeten hier op tijd zijn, jullie ook.” Deze niet mis te verstane boodschap schreef T.M. op een briefje dat hij achterliet op de Ieperse rechtbank. Daarop eiste de man, die samen met twee anderen terecht staat voor zware feiten tegen drie vrouwen, naar de gevangenis te worden teruggebracht. Gevolg: rechtszaak uitgesteld. 

Op de rechtbank van Ieper werd een zaak opgeroepen tegen drie mannen uit Gent die zich moeten verantwoorden voor onder andere slagen aan hun vriendinnen. In het dossier is ook sprake van aanzetten tot prostitutie en druggebruik. Twee verdachten leerden via een datingsite twee meisjes kennen uit Geluwe. Bij de meisjes sloeg de vonk over en ze begonnen een relatie met de twee mannen. Een derde beklaagde, een vriend van de twee hoofdverdachten, begon een relatie met een vriendin van de zusjes. 

Net hij maakte het donderdag een beetje bont op de rechtbank. De man werd door de politie om 9 uur overgebracht van de gevangenis. Hoewel hij vermoedelijk wel wist dat de start van het proces om 11 uur stond gepland, sloegen rond 10 uur zijn stoppen door. Hij vroeg aan zijn bewakers pen en papier en schreef een boodschap aan de rechtbank: “Wij moeten hier op tijd zijn, dus jullie ook. Ik wacht niet meer en ik wil een andere advocaat.” Zijn raadsman, Christine Onraet, stond ondertussen klaar om te pleiten en schrok toen ze het nieuws te horen kreeg. Ze vroeg uitstel. “Die man zou anders bij verstek worden veroordeeld en weet vermoedelijk niet dat de regels voor het aantekenen van verzet verstrengd zijn”, zei de advocate, waarmee voor haar het dossier wordt afgesloten. De zaak wordt opnieuw behandeld op 5 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.