Het zwembad van Wervik met sedert enkele weken rondom opvallende graffitikunst
Volledig scherm
Het zwembad van Wervik met sedert enkele weken rondom opvallende graffitikunst © Maxime Petit

Wervik betaalt 52.500 euro voor het schoolzwemmen in Menen en Komen

WERVIKZwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove in Wervik gaat eind dit jaar definitief dicht wegens te grote kosten door betonrot en een elk jaar groter exploitatieverlies, onder andere door de stijgende energiekosten. Voor het schoolzwemmen vanaf september is er een oplossing in de zwembaden van het naburige Menen en Komen.

 1. Limburgse boekenfee Kathleen bouwt fiets om tot vertelfiets: “Mijn eerste stop was bij een Oekraïens gezin”
  PREMIUM
  Zonhoven

  Limburgse boekenfee Kathleen bouwt fiets om tot vertel­fiets: “Mijn eerste stop was bij een Oekraïens gezin”

  Een simpele fiets, een houten constructie op de bagagedrager, enkele prentenboeken in de fietstas en een heerlijke vertelstem: meer heeft Kathleen ‘De Boekenfee' uit Zonhoven niet nodig voor haar zomerproject. “Het staat nog maar in de kinderschoenen en je kan het nauwelijks een project noemen, maar donderdag heb ik een eerste gezin uit Oekraïne laten kennismaken met mijn ‘vertelfiets’", vertelt Kathleen.
 2. Volgende week dan toch geen vrijdagmarkt: “Er zouden slechts acht marktkramers aanwezig zijn”
  WERVIK

  Volgende week dan toch geen vrijdag­markt: “Er zouden slechts acht marktkra­mers aanwezig zijn”

  Ondanks druk van de oppositiepartij N-VA besliste het schepencollege om de wekelijkse vrijdagmarkt volgend week tijdens de vijfdaagse zomerkermis te schrappen. “Wij hadden echter weinig keuze na een bevraging van alle marktkramers”, aldus schepen Lien Deblaere (Vooruit). “Er zouden slechts acht marktkramers aanwezig zijn. Geef toe, een markt met acht kramen zou ook tot frustraties leiden.”