Verroeste leuningen brug Panoramastraat vanaf vrijdag vervangen

De schade aan de leuningen door de corrosie is duidelijk zichtbaar.
Mark Baert De schade aan de leuningen door de corrosie is duidelijk zichtbaar.
Vrijdag start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vervanging van de brugleuningen op de brug in de Panoramastraat in Wemmel. De leuningen zijn op verschillende plaatsen zwaar aangetast door corrosie. De werken zullen twee maanden voor hinder zorgen in de omgeving.

Door corrosie is de ijzeren reling van de brug op verschillende plaatsen helemaal doorgeroest. Wegens het veiligheidsrisico heeft AWV beslist om de brugleuningen te vervangen. De brug in de Panoramastraat bestaat eigenlijk uit drie aparte bruggen: één ervan ligt in het verlengde van de Panoramastraat en fungeert als verbinding voor het lokale verkeer tussen Wemmel en Laken, de twee andere zijn verbonden met de afritten ‘Romeinsesteenweg’ (nummer 7a) en Wemmel (nummer 8) van de Brusselse ring.

Om de hinder voor het verkeer te beperken, zal in twee fases van een maand gewerkt worden. In de eerste fase wordt de brug van de Panoramastraat volledig afgesloten voor het verkeer. Er wordt een lokale omleiding ingelast. Nog tijdens die eerste fase zal er op de brug die het verkeer van de Heizel naar de buitenring loodst één rijstrook afgesloten worden.

Midden november start de tweede fase. Een maand lang wordt een rijstrook afgesloten op de brug van de buitenring naar de Heizel of de Romeinsesteenweg. Bij grote evenementen op de Heizelvlakte zal de aannemer ervoor zorgen dat het verkeer de site toch nog vlot binnen en buiten kan rijden. Midden december zouden alle werken afgerond moeten zijn.

De leuningen van de brug rug in de Panoramastraat in Wemmel worden vanaf vrijdag vernieuwd.
Mark Baert De leuningen van de brug rug in de Panoramastraat in Wemmel worden vanaf vrijdag vernieuwd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.