Politiehelikopter ingezet voor klopjacht op fictieve inbrekers

Beeld ter illustratie.
Marc Baert Beeld ter illustratie.
De politie van de zone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) heeft dinsdagavond een klopjacht gehouden na een melding van een inbraak in de wijk Boechout in Wemmel. Verschillende ploegen werden daarbij ingezet en zij kregen ook assistentie van de helikopter van de federale politie in hun zoektocht. Uiteindelijk bleek het echter om een vals alarm te gaan.

De RAGO-helikopter bleef zowat drie kwartier in de omgeving rondcirkelen en werd ook opgemerkt door heel wat inwoners van Meise en Strombeek-Bever. Uiteindelijk leidde de hele zoektocht tot niks en dat mocht ook niet verbazen zo bleek achteraf.

“Het was vals alarm”, zegt politiewoordvoerder Fred Scrayen van de zone AMOW. “Uit beelden van een bewakingscamera werd een vermoeden van inbraak of minstens ‘poging tot’ afgeleid. Maar dat bleek dus onterecht. Onze ploegen hebben nog een rondgang gedaan in twee woningen maar die was telkens absoluut negatief.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.