Leerlingen ravotten op gloednieuwe speeltuigen

De leerlingen van de basisschool ontekken naar hartenlust de nieuwe speeltuigen.
Lukas De leerlingen van de basisschool ontekken naar hartenlust de nieuwe speeltuigen.
De kleuters en leerlingen van de gemeentelijke basisschool van Wemmel kunnen zich voortaan uitleven op hun gloednieuwe speeltuigen. Het gaat om een investering van liefst 25.000 euro waarvan het oudercomité en de gemeente elk de helft op zich nemen.

De nieuwe houten speeltuigen krijgen een functionele plek in de groene speelplaats van de school. "Dat is eigenlijk een oude boomgaard", vertelt directrice Vera Leemans. "Onze opzet is om onze leerlingen terug volop te laten ravotten, iets wat ze vaak thuis niet meer kunnen. Een van de eerste dingen die ik bij de inschrijvingen aan de ouders zeg is 'dat ze hun kinderen niet met de mooiste kleren naar de school moeten laten komen' (lacht). We willen de kinderen op dat vlak een uitdaging bieden."


Concreet kunnen de leerlingen van de lagere school voortaan een parcours afleggen bestaande uit elf verschillende houten tuigen. "Een avontuur waarbij ze heel creatief kunnen zijn." Er zijn ook tuimelhekken en een speeltuigje voor de kleuters voorzien.

Picknickbankjes

En daar zal het ook niet bij blijven. "Er komen nog extra picknickbanken, een buitenkeukentje, een bosje, een wilgenhut en ook een bloemenweide. Want naast het spelen en ravotten willen we onze groene speelplaats ook gebruiken als leerplaats waar de kinderen alles kunnen te weten komen over bijvoorbeeld de honingbij."


Nadat het lintje gisterenochtend officieel werd doorgeknipt, werden de nieuwe speeltuigen meteen getest én goed bevonden.


(DBS)