Eerste drie inwoners krijgen Certificaat Inbraak Veilig

De inwoners met hun certificaat.
Baert Marc De inwoners met hun certificaat.
De gemeente Wemmel en politiezone AMOW hebben dinsdag voor het eerst drie Certificaten Inbraak Veilig uitgereikt. Inwoners die de voorbije maanden diefstalpreventieve maatregelen namen, kregen zo’n certificaat.

Bij het nemen van de maatregelen konden de inwoners een beroep doen op een diefstalpreventieadviseur van politiezone AMOW. Dit jaar alleen al werden in de hele politiezone 51 diefstalpreventieadviezen uitgevoerd, waarvan zeventien in Wemmel. Een Certificaat Inbraak Veilig wordt uitgereikt wanneer de bewoners voldoende maatregelen namen om diefstallen te voorkomen.

Nu werden voor het eerst drie van die certificaten uitgereikt. Het bestaat uit een attest, een sticker en een gevelplaatje. Om inbrekers te ontmoedigen, kunnen inwoners de sticker en het gevelplaatje goed zichtbaar aan hun woning bevestigen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.