Delhaize opnieuw overvallen

FILIAAL AAN KAASMARKT AL VOOR TWEEDE KEER IN DRIE MAANDEN DOELWIT

Het personeel van de winkel kon gisteren niet meer aan de slag.
Lukas Het personeel van de winkel kon gisteren niet meer aan de slag.
Het Delhaize-filiaal aan de Kaasmarkt is vrijdagochtend overvallen door drie gewapende mannen. Het is al de tweede keer in drie maanden tijd dat de winkel wordt het doelwit wordt van gangsters. Ook deze keer viel er een gewonde. "Binnen was het een ravage van bloed", zegt gerant Luc Van der Steen.

"Het is altijd te moeten horen dat iemand van je eigen team wordt overvallen. Je wenst het niemand toe", zegt één van de personeelsleden van de supermarkt. Rond 5 uur gisterochtend bedreigden twee jonge kerels een onderhoudsmedewerker met een wapen op de parking van de supermarkt. Ze duwden hem hardhandig de winkel in. "Waarschijnlijk wilden de overvallers dat hij de brandkluis zou openmaken", vertelt Luc Van der Steen. "Maar niemand van ons kan de kluis. Geen enkele werknemer hier weet de code en tijdens de werkuren gaat de kluis sowieso niet open." De gefrustreerde overvallers gaven de onderhoudsmedewerker een klap op het hoofd. "Hij hield er een schedelfractuur en een hersenschudding aan over, maar mocht intussen het ziekenhuis verlaten. Toch is ook het emotionele trauma niet te onderschatten. Zijn familie is nu gelukkig bij hem", aldus Van der Steen.

Gerant Luc Van der Steen is diep onder de indruk.
Lukas Gerant Luc Van der Steen is diep onder de indruk.

Politie snel ter plaatse

Alerte buren alarmeerden al snel de politie. "Om 5 uur hoorde ik opeens geschreeuw. Ik ben uit bed gestapt en vanuit het raam zag ik hoe een wagen met zijn koplampen aan stond te wachten aan de parking. Snel daarna arriveerde de politie en hoorde ik enkele geweerschoten. Dat was wel even schrikken", beschrijft buurtbewoner Willy Van Lauten. De geweerschoten waren twee waarschuwingsschoten, afkomstig van de agenten zelf. De twee inbrekers konden uiteindelijk geklist worden. Een derde overvaller die op zijn kompanen wachtte in een vluchtauto, kon ontsnappen.


"Het is dag op dag drie maanden geleden dat de supermarkt een eerste keer werd overvallen", herinnert Rudi Vangeenderhysen zich, slager in het filiaal. Dat het nu net op 12 mei moet gebeuren, roept pijnlijke herinneringen op. "Op 12 februari zaten hier ook drie gangsters te wachten tot de winkel openging", vertelt hij. Een kassierster en een broodleverancier werden toen op de parking overvallen en werden in de winkel tegen de grond gegooid. Daar werden de slachtoffers vastgebonden met tape aan handen en voeten. De overvallers gingen ook toen geweld niet uit de weg. De kassierster kreeg enkele rake klappen in haar gezicht en werd bedreigd met een vuurwapen, dat ze pal tussen haar ogen plaatsten.

"Puinhoop"

"Het is een ramp dat nu opnieuw gebeurt. Hierdoor gaan we weer heel wat verlies maken. Vandaag zouden er verse producten aankomen, daar zijn we nu niets mee. We moeten ook nog bekijken wanneer we weer open kunnen gaan. We zijn al de hele dag aan het opruimen. Het is een puinhoop", zucht de gerant moedeloos.