De Lijn versterkt aanbod in onze regio

Photo News
Vervoersmaatschappij De Lijn versterkt haar aanbod in onze regio vanaf maandag 5 november. Zo krijgen enkele drukke lijnen extra ritten.

Het gaat onder meer om lijnen 240 (tussen Wemmel en Brussel) en 241 (tussen Strombeek-Bever en Brussel). Zij krijgen er in de voormiddag zestien ritten bij. Lijn 240 zal vanaf maandag ook tijdens de ochtendspits rijden. Op zaterdagen krijgen beide lijnen er dertig ritten bij tussen 12 en 19 uur. Voor de lijn 317 tussen Leuven en Kraainem werden op 6 oktober al wijzigingen doorgevoerd. Zo is de frequentie op zaterdag verdubbeld. Hierdoor rijden de bussen om het halfuur tussen 10 en 18 uur. Tot slot rijdt ook de lijn 358 tussen Leuven en Brussel voortaan op zaterdag tussen 10 en 18 uur om het halfuur.

“Het aanbod bij De Lijn stijgt al sinds 2014”, weet Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “Ik blijf dan ook investeren in extra aanbod op de plaatsen waar de vraag het hoogst is, zoals in onze Vlaamse Rand. Met meer bussen en meer plaats op de bus willen we meer mensen in de Rand verleiden om de auto wat vaker te laten staan en te kiezen voor het openbaar vervoer.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.