Vrouw riskeert celstraf door DNA op witte overall bij wietplantage

“Gewoon gebruikt om in huis mee te poetsen”

Een koppel riskeert een celstraf van twee jaar met uitstel voor een wietplantage die in augustus 2017 in een bijhuis van een woning in de Muggenstraat in Wellen werd ontdekt. De man gaf toe dat hij zich liet verleiden door een Nederlander om de plantage op te zetten in de woning van zijn moeder, toen de vrouw ziek werd en vaak in het ziekenhuis verbleef. Zijn vrouw ontkende echter dat zij betrokken was bij de wietplantage. Nochtans vond de politie DNA van haar op een witte overall en in witte latex handschoenen die in de ruimte naast de wietplantage. “Die gebruikte zij gewoon om in de woning te poetsen,” pleitte haar advocaat.
anp

De rechter vroeg zich af of de advocate dat normaal vond, dat iemand ‘gewoon het huis poetst’ met in een witte overall en met latex handschoenen. “Misschien is dat niet zo gebruikelijk, maar als ik ze thuis had liggen zou ik ze ook aandoen,” antwoordde de raadsman. “Mevrouw heeft dat gebruikt om het plafond te poetsen.” Ze beschreef dat de relatie tussen het koppel niet meer goed was maar dat de vrouw toch nog regelmatig kwam poetsen in de woning om zo haar zieke schoonmoeder te helpen. Ze vroeg de vrijspraak voor haar cliënte. “Ze heeft niets met die plantage te maken. Ze is moeder en studeert verpleegkunde. Ze doet dat zeer goed.” De openbare aanklager vorderde naast de celstraf ook een boete van 6000 euro voor de beklaagde en hetzelfde bedrag van zijn vrouw. Volgens hem hadden de twee ook 19.660 euro verdiend aan de plantage, waar ze samen voor moeten opdraaien.

Vonnis volgt op 25 oktober.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.