Luminus plaatst 1885 zonnepanelen op dak van Jiffy Packaging

Luminus installeerde onlangs 1920 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen, een autoriteit op het vlak van schuimproducten voor industriële toepassingen en verpakkingen. In picture: Stephan Dauvister, Henri Buenen, Mark Köllmann, Els Robeyns .
Benoit De Freine Luminus installeerde onlangs 1920 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen, een autoriteit op het vlak van schuimproducten voor industriële toepassingen en verpakkingen. In picture: Stephan Dauvister, Henri Buenen, Mark Köllmann, Els Robeyns .
Vandaag werden  1885 zonnepanelen ingehuldigd die Luminus op het dak van Jiffy Packaging in Wellen heeft geplaatst. Deze installatie kadert binnen de strijd die Luminus voert tegen de klimaatverandering en het duurzame ontwikkelingsbeleid van Jiffy Packaging.

 Luminus installeerde 1885 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen. De installatie heeft een capaciteit van 518 kWp en zal ongeveer 480.000 kWh groene energie per jaar produceren. Jiffy Packaging zal 100% van de stroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd zelf verbruiken. De installatie is goed voor een CO2-besparing van ruim 117 ton per jaar. Deze installatie is pas een eerste stap aangezien Jiffy Packaging en Luminus ook twee bijkomende projecten voorbereiden om deze zonne-installatie verder uit te breiden met zonnepanelen op de grond en op andere daken van de productiesite in Wellen.

 Goed voor het klimaat

 “Jiffy Packaging heeft net als Luminus oog voor de toekomst en ziet duurzaamheid als de weg vooruit. Daar helpen wij graag aan mee. Met onze energie-efficiënte oplossingen helpen we onze klanten hun energieverbruik te verlagen. Voor de energie die ze toch nog nodig hebben, bieden we met de installatie van zonnepanelen of een windturbine oplossingen aan om zelf groene energie te produceren. Goed voor het klimaat en de portemonnee van onze klanten.” zegt Henri Buenen, CCO van Luminus. “Ik ben erg trots dat zo’n groot project werd gerealiseerd in een kleine gemeente als Wellen “ zegt de Wellense burgemeester Els Robeyns (sp.a).” Het is een erg belangrijke bijdrage om de gemeentelijke klimaatdoelstellingen te halen zoals werd opgenomen in het burgemeestersconvenant. Jiffy geeft alvast het goede voorbeeld en is hopelijk een inspiratie voor andere bedrijven.”

Luminus installeerde onlangs 1920 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen, een autoriteit op het vlak van schuimproducten voor industriële toepassingen en verpakkingen. In picture: Henri Buenen, Els Robeyns, Mark Köllmann, Stephan Dauvister.
Benoit De Freine Luminus installeerde onlangs 1920 zonnepanelen op het dak van Jiffy Packaging in Wellen, een autoriteit op het vlak van schuimproducten voor industriële toepassingen en verpakkingen. In picture: Henri Buenen, Els Robeyns, Mark Köllmann, Stephan Dauvister.

De installatie van deze zonnepanelen kadert binnen het duurzame ontwikkelingsbeleid van de groep Jiffy Packaging Europa. Het bedrijf produceert een breed gamma polyolefine schuimen en luchtkussenfolie producten die gebruikt worden voor tal van toepassingen in uiteenlopende marktsegmenten zoals verpakking, automobiel, bouw en constructie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.