Enge auditie van Limburgse ‘Danceformation Silverstar’ bij Belgium’s Got Talent doet juryleden huiveren: “Ik ga nooit meer kunnen slapen”

Danceformation Silverstar doet auditie bij Belgium’s Got Talent.
Belgium's Got Talent Danceformation Silverstar doet auditie bij Belgium’s Got Talent.
Tijdens de laatste auditieaflevering van het VTM-programma Belgium’s Got Talent is het vrijdagavond al een beetje Halloween. De dansact van de Limburgse groep ‘Danceformation Silverstar’ gaat over een duiveluitdrijving en is ronduit angstaanjagend. “Ik ben ongelofelijk kwaad op jullie, want ik ga nooit meer kunnen slapen”, vertelt jurylid Jens Dendoncker.

Voor Belgium’s Got Talent koos choreografe Gina Depuis (35) uit Diepenbeek voor het horrorthema. “Wie mij kent, weet dat ik een voorliefde heb voor horrorfilms, griezelfiguren en spookhuizen. In het restaurant van mijn partner Dirk (Steakhouse Jambalaya, red.) wordt Halloween heel erg fanatiek gevierd en ik besloot om dat thema dan ook te gebruiken in onze act. Onze school telt in totaal 48 wedstrijddansers, voor Belgium’s Got Talent maakten we een selectie van 22 van onze meest ervaren leden.”

Voor de act, die de naam ‘The Exorcist’ krijgt, haalde Gina haar inspiratie bij de gelijknamige horrorklassieker uit 1973. De film haalde twee Oscars binnen en geldt als één van de meest bejubelde films in het genre. ‘The Exorcist’ vertelt het verhaal van een twaalfjarig meisje dat plots bezeten raakt door de duivel. Terwijl het meisje wordt vastgeketend aan haar bed, moeten twee priesters de duivel verjagen. Die personages komen ook terug in de act.

Slapeloze nachten

Aan het begin van het seizoen van de VTM-reeks plaatste de zender al een filmpje waarin de act van Danceformation Silverstar deels te zien was. In het filmpje is te zien hoe de juryleden denken dat de stroom in de studio uitvalt, waarna plots een danseres van de school jurylid An Lemmens de stuipen op het lijf jaagt. Van de act was toen nog niets te zien. “We hebben daar veel reacties op gekregen”, lacht Gina. “Veel ouders van onze leden wisten helemaal niet dat wij daar iets mee te maken hadden. Ze moeten zich ook geen zorgen maken: de kinderen die meedansen in zo’n voorstelling bezorgen we heus geen slapeloze nachten. Als je ziet hoe we alles uitwerken, word je bespaard van de schrik.”

Danceformation Silverstar doet auditie bij Belgium’s Got Talent.
Belgium's Got Talent Danceformation Silverstar doet auditie bij Belgium’s Got Talent.

Danceformation Silverstar is een Limburgse dansschool die gevestigd is in Wellen, Borgloon en Diepenbeek. In totaal zijn 350 leden aangesloten bij de school, zij volgen wekelijks lessen in de sporthallen van die gemeenten. Al ruim vijftien jaar is de artistieke leiding in handen van de 35-jarige choreografe Gina. “Net als andere dansscholen bieden wij verschillende dansgenres aan: van ‘ballet’ en ‘urban' tot ‘high heels’ en ‘latin’”, legt ze uit. “Het verschil is dat we extra willen opvallen door telkens een verhaal te brengen en in een bepaald thema te werken.”

Belgium’s Got Talent is inmiddels aan zijn laatste auditieaflevering toe. Aan de deelnemers dus om alsnog een ‘ja’ te krijgen van de jury. Of de dansformatie ook doorgaat naar de volgende ronde, zie je vrijdagavond vanaf 20.40 uur. Ze zorgen in elk geval wel voor een mooi begin van de Halloweenperiode.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Theo Striem

    Ik vond hilarisch jammer dat jullie de jury niet meer de stuipen op het lijf joegen Geweldige prestatie een golden buzzer en de volgende keer een finale plaats