Duivenmelker Frederik Coninx is Sportman van het Jaar, slopestyler Romy Dedry schrijft titel van Sportvrouw op haar naam

Duivenmelker Frederik Coninx werd verkozen tot ‘Sportman van het Jaar’ met de beste duif van ons land.
RV Duivenmelker Frederik Coninx werd verkozen tot ‘Sportman van het Jaar’ met de beste duif van ons land.
De Wellense sportclubs werden afgelopen weekend in de bloemetjes gezet op de jaarlijkse kampioenenviering. Het was vooral uitkijken naar het moment waarop burgemeester Els Robeyns (sp.a) de sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar bekendmaakte.

Duivenmelker Frederik Coninx werd verkozen tot ‘Sportman van het Jaar’ met de beste duif van ons land. Twee jaar geleden was de pas 42-jarige Wellenaar, samen met dochter Yelina, primus bij de asduiven, vorig jaar schoot hij opnieuw de hoofdvogel af, nu bij de jonge duiven. Dit jaar heeft Frederik Wellen echt op de kaart gezet, want een 1ste nationale asduif spelen, is niet voor iedereen weggelegd.

Slopestyler Romy Dedry (19) ontving de titel ‘Sportvrouw van het Jaar’. Slopestyle is een sport waarbij atleten met ski’s of met een snowboard een parcours van grote sprongen en rails aangaan. Bij de dames BK Slopestyle Freeski verdedigde Romy Dedry in 2019 in het Zwitserse Laax haar titel als Belgische kampioene op de Freeski Slopestyle. “In Laax waren er drie bergen en twee rails, die we moesten bedwingen. In het onderdeel big air moet je één sprong doen tegen een enorme hoge berg”, vertelt Dedry over haar avonturen in het Zwitserse bergdorpje.

Dansclub DF Silverstar werd de ‘Sportclub van het Jaar’. Dansschool danceformation Silverstar uit Wellen en Borgloon neemt met de regelmaat van de klok deel aan het Belgisch kampioenschap garde- en showdans. Voorts stond de kampioenenviering in het teken van ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’. Zowat alle mensen die iets met sport te maken hadden, waren aanwezig. Burgemeester Robeyns en haar college gaven elke Wellense sportieveling een sporthanddoek en een drinkbus. Alle sportfanaten werden op het podium geroepen en kregen applaus.