Welke burgemeester kookt het best?

Spektakel verzekerd in Kortrijk op zondag 2 oktober. Zes burgemeesters houden er, elk geflankeerd door een sterrenchef, een 'kitchen battle'. Met als inzet wie het best kookt en wie de lekkerste stad of gemeente heeft. "Het is ernst, we bereiden het grondig voor", zegt Vincent Van Quickenborne van Kortrijk.

De inzet in een grote tent met kookeilanden op de Grote Markt in Kortrijk is een gouden kookput. Maar er staat veel meer op het spel, want de deelnemende burgemeesters willen niet afgaan en wensen de eer van hun stad of gemeente hoog te houden. Deelnemers uit onze regio zijn Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Matthieu Beudaert van Table d'Amis voor Kortrijk, Kurt Vanryckeghem (CD&V) en David Bertolozzi van Berto voor Waregem en Claude Croes (CD&V) en Gilles Joye van Marcus voor Deerlijk. Andere deelnemende burgemeesters uit onze provincie zijn Kris Declercq (CD&V) en Tim Boury van Boury voor Roeselare, Bert Maertens (N-VA) en Angelo Rosseel van La Durée voor Izegem en Ann Vanheste (sp.a) en Stéphane Buyens van Le Fox voor De Panne.

Culinair talent hebben ze zeker niet allemaal. "Mijn kennis reikt tot eieren met spek, maar niet verder", lacht Kurt Vanryckeghem van Waregem. "Vanaf vrijdag is het bittere ernst. Dan zit ik samen met David van Berto om te beslissen wat ik zal klaarmaken op 2 oktober", aldus Kurt. Er is dan ook een wedstrijd in de wedstrijd met de derby tussen Waregem en Kortrijk. Vincent Van Quickenborne heeft alvast een voorsprong, want die nam eerder al deel aan Komen Eten. "Ik maak geen varkenswangetjes klaar zoals in het VIER-programma", vertelt Van Quickenborne. "Ik bereid me ernstig voor. Al denk ik niet dat ik kan winnen. Want de thuisstad is altijd in het nadeel." De 'battle' start om 14 uur. De jury wordt voorgezeten door de broers en voormalige sterrenchefs Stefan en Kristof Boxy. Gewezen Miss België Justine De Jonckheere presenteert. Wie komt kijken, wordt verwend met lekkernijen. Zo worden er 2.000 eclairs uitgedeeld. Er is ook een mobiel café met het bier Omer. Het nieuwe evenement van bureau Kapcon van Ann-Pascale Mommerency promoot West-Vlaamse streekproducten. Info: www.lekkersteweekend.be en www.kitchenbattle.be. (LPS)

Deze burgemeesters en sterrenchefs zullen het tegen elkaar opnemen in de 'kitchen battle'.
Johan Anckaert Deze burgemeesters en sterrenchefs zullen het tegen elkaar opnemen in de 'kitchen battle'.