Wegversmallingen schieten doel voorbij

De zone 30, extra borden en de wegversmallingen in de Grotestraat schieten hun doel voorbij. Fietsertjes op weg naar school krijgen nog steeds te maken met gevaarlijke situaties. Schepen Paul Meyers (Bewust 12) denkt aan eenrichting.

Niet veilig volgens zowel de school VBS De Zeeboon als het gemeentebestuur van De Haan. "We hebben al veel gesprekken gehad met de gemeente en er wordt ook echt geluisterd, maar een sluitende oplossing is er momenteel nog niet. Het probleem is dat de auto's hier te snel rijden en dat er veel zwaar verkeer is. De fietsers rijden gewoon op de smalle rijweg met aan beide zijden geparkeerde wagens. We hebben veel leerlingen die met de fiets komen, maar we raden de mensen zo veel mogelijk aan om via de ingang in de zijstraat te komen. Voor veel ouders blijft de Grotestraat niettemin onvermijdelijk", licht directeur Ann Merchiers toe.

Het gemeentebestuur kent de situatie. "De Grotestraat is een van onze knelpunten. De wegversmallingen doen hun werk niet en daarom wordt er nu in werkgroepen nagedacht over een volledige heraanleg. Ik denk dat eenrichtingverkeer de enige oplossing is. Er is al een ontwerper aangesteld en budget voorzien om de straat de komende jaren veiliger te maken", belooft schepen Paul Meyers. (LBB)

Fietsers in de Grotestraat in De Haan.
LBB Fietsers in de Grotestraat in De Haan.