Weer inbraak in Jeugdhuis Sojo

AL VOOR DE VIJFDE KEER ONGEWENST BEZOEK IN TWEE JAAR

Inbrekers hebben in de nacht van maandag op dinsdag geld gestolen uit Jeugdhuis Sojo op de Eénmeilaan in Kessel-Lo. Ook bij apotheek De Voorzorg op het aangrenzende Baron August de Becker Remyplein werd geld gestolen. In totaal gingen de dieven met zo'n 500 euro cash geld aan de haal. Het is al de vijfde inbraak in het jeugdhuis in twee jaar. Voor de apotheek betekent het de tweede inbraak op een half jaar tijd.

"De dieven hebben in de nacht van maandag op dinsdag een keukenraam kapotgeslagen. Dat gebeurde zo rond 3 uur. Daarnaast hebben ze ook de deur van onze hoofdingang beschadigd. Het is al de vijfde keer op twee jaar tijd dat inbrekers ons jeugdhuis viseren. Dat mag stilaan wel eens gaan stoppen", vertelt Daniël Jeuris, logistiek medewerker van Jeugdhuis Sojo. De daders braken ook nog enkele binnendeuren open. Twee kasten en ook de kluis werden open gebroken. Het gerechtelijk labo werd verwittigd voor sporenonderzoek. "De inbrekers zijn in totaal met zo'n 300 euro aan de haal gegaan. Maar daar komen ook nog eens de kosten van die beschadigde deur bij, en die kosten liggen gevoelig hoger. Vorige keren viseerden de inbrekers ook al andere deuren en ramen, waaronder ook de deur van het 'chauffagekot'. Nu is het afwachten geblazen wat de verzekering zal doen. Wij hopen toch nog om een aanzienlijk bedrag te recupereren", klinkt het bij Jeuris, die toegeeft dat er maatregelen op til staan. "Wij zijn toch over een alarm na aan het denken. Die aankoopprijs valt mee en het zal zijn nut zeker bewijzen. Het probleem is een beetje dat hier wel veel mensen wonen, maar dat er an sich niet echt veel sociale controle is. Dat is met al die inbraken wel gebleken", klinkt het bij Jeuris.

Ook bij apotheek

Ook in apotheek De Voorzorg op het August de Becker-Remyplein in Kessel-Lo ontdekte men dinsdagmorgen dat er bij hen ingebroken werd.

Een raam aan de achterzijde van het pand werd geforceerd. De hele apotheek werd doorzocht. De daders gingen aan de haal met 200 euro kleingeld. Het gerechtelijk labo werd verwittigd voor sporenonderzoek.

Het is nog niet duidelijk of het om dezelfde daders gaat. Eerder dit jaar, in april, was de apotheek al eens het slachtoffer van een inbraak.

Ook bij apotheek Vivantia in de aanliggende Leuvensestraat werd in diezelfde periode van dit jaar al eens ingebroken. Daar gingen de daders met de kluis, met daarin zo'n 5.000 euro cash geld, aan de haal.

Logistiek medewerker Daniël Jeuris toont de opengebroken kluis van jeugdhuis Sojo.
Vertommen Logistiek medewerker Daniël Jeuris toont de opengebroken kluis van jeugdhuis Sojo.
Dit ingeslagen raam herinnert nog aan een vorige inbraakpoging.
Vertommen Dit ingeslagen raam herinnert nog aan een vorige inbraakpoging.