Zuidboulevard verwelkomt unieke taalschool

KIDS & US OPENT EERSTE VESTIGING IN WEST-VLAANDEREN

Cathie Vandecasteele op de Zuiderpromenade, bij haar pand.
Foto Peter Lanssens Cathie Vandecasteele op de Zuiderpromenade, bij haar pand.
Kids & Us opent haar eerste West-Vlaamse vestiging op de Zuidboulevard in Waregem. De taalschool is gespecialiseerd in Engels. Lessen volgen kan op een speelse manier, vanaf 1 jaar. "De Zuidboulevard is een toplocatie en Waregem ligt centraal tussen Kortrijk en Gent", zegt zaakvoerster Cathie Vandecasteele.

Kids & Us heeft wereldwijd meer dan 300 vestigingen en ruim 100.000 leerlingen. In België zijn er al tien scholen, maar Vlaanderen bleef, met uitzondering van een afdeling in het Vlaams-Brabantse Wemmel, een blinde vlek. Op 16 september komt daar verandering in. Dan opent de eerste taalschool van Kids & Us in onze provincie, in Waregem aan de Zuiderpromenade in het stadsdeel Zuidboulevard. "De locatie is handig om kinderen af te zetten", zegt Cathie Vandecasteele (29) uit Waregem. "Er is een ondergrondse parking. Terwijl kinderen les krijgen, kunnen ouders boodschappen doen, want het stadscentrum is ook vlakbij. De inrichting van het pand vergt een forse investering, maar ik geloof volledig in het concept."


Er wordt in het eerste jaar op honderd kinderen gemikt. "Kinderen stappen in wanneer ze tussen 1 en 7 jaar zijn en ze worden ingedeeld in groepjes op basis van hun leeftijd", legt Cathie Vandecasteele uit. "De lessen draaien rond leuke personages die even oud zijn als de leerlingen. Zo gaan ze zich met hen identificeren en openstaan voor de taal. Eens gestart, kunnen ze bij ons verder leren tot ze 18 jaar zijn. Kids & Us onderscheidt zich door in te zetten op het spontane taalverwervingsproces. Dat start zodra het kind begint te luisteren en te begrijpen. Het houdt dus geen steek om een tweede of derde taal later aan te leren."

Toegang tot app

"We leren de taal met behulp van spelletjes, liedjes, prenten en verhalen, die telkens interactie teweegbrengen. De kinderen krijgen ook origineel lesmateriaal, dat bestaat uit kleurrijke flapjes- of stickerboeken, een cd en toegang tot onze app, die tal van interactieve spelletjes, filmpjes en ander ondersteunend materiaal bevat op maat van ieder kind. Hiermee bieden we de mogelijkheid om de kinderen dagelijks in contact te laten komen met de taal, waardoor het leerproces aanzienlijk verbetert. Kinderen leren zeer snel, hun hersenen zijn net sponsjes die alles opnemen. Zelfs bij de allerkleinsten rollen de eerste woordjes er al na een aantal lessen uit. De kinderen beleven echter vooral veel plezier aan de lessen."

Kookworkshops

In de nieuwbouw in Waregem komen onder meer een ontvangstruimte en vijf klassen die later tot acht kunnen worden uitgebreid. De inrichting wordt heel kleurrijk en kindvriendelijk met speciaal ontworpen meubilair. Peuters tot twee jaar komen samen met hun ouders en krijgen 45 minuten les per week. Van drie tot zeven jaar is dat een uur per week, telkens op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag. Voor kinderen ouder dan zeven jaar biedt Kids & Us ook Engelse lessen aan, maar dan wel op de klassieke manier. Daarnaast komen er ook kookworkshops, theatersessies, wetenschappelijke proeven en taalkampen in het Engels tijdens de vakanties. Inschrijven bij Kids & Us kan via mail naar waregem@kidsandus.be.