Zo schattig! Lore wint eerste ponyrace ooit
op historische Waregem Koerse

Er was veel belangstelling voor de eerste race met shetlandpony’s op Waregem Koerse. De deelnemers kregen applaus van het publiek.
Henk Deleu Er was veel belangstelling voor de eerste race met shetlandpony’s op Waregem Koerse. De deelnemers kregen applaus van het publiek.

Lore De Keirsmaeker (9) uit Hove in de provincie Antwerpen won onder een loden zon de eerste editie ooit van de Future Champions-ponyrace op Waregem Koerse. De race werd met shetlandpony’s gereden. De race over zo’n 300 meter afstand startte nabij de hindernis Rail Ditch and Fence en ging tot net over het gebouw Hippologgia. “Het was heel leuk, zo snel ging het niet”, lacht Lore, die met pony Casper reed. “Of ik later ruiter wil worden? Ja, maar ik wil voor altijd op shetlandpony’s blijven rijden”, aldus Lore. “Die zijn de snoezigste van de wereld”, vertelde Nicky De Frene, vaste commentator op de hippodroom in Waregem. De shetlandpony’s komen allemaal van rijschool Pronkenberg in Kontich. De ponyrace startte om 13.50 uur en dient om de jeugd meer bij Waregem Koerse te betrekken.

Winnares Lore poseert trots voor de camera’s met haar pony Casper.
Henk Deleu Winnares Lore poseert trots voor de camera’s met haar pony Casper.
Henk Deleu4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicole Vogelaere

  zeer triestig juist, dat men dit kinderen aanleert. Sport met dieren is niet ok. Moet maar 1 x fout gaan en paard is verloren. Nog zoiets die te veel beschermd word...

 • Thierry Lambert

  In zo een weer zouden ze die beestjes op stal moeten laten..

 • DIRK VAN DESSEL

  "Schattig" om een pony zo af te beulen onder een loden zon ?

 • Carl Lepez

  Wat is daar nu schattig aan?