Yvonne (69) maakt kunst met blauwe balpen

Yvonne Dhondt toont een van haar tekeningen.
Foto Anckaert Yvonne Dhondt toont een van haar tekeningen.
Het nieuwe kunstenhuis in het koetshuis in park Casier presenteert vanaf komend weekend een eerste expo. En het is meteen een bijzondere. Yvonne Dhondt (69) uit de Stormestraat toont met 'Bluebicart' kunstwerken die ze met blauwe Bic-balpennen maakt.

Ze krijgt negen blauwtinten uit zo'n balpen door harder of zachter te drukken. Haar werken zijn erg gedetailleerd en zitten vol met dieren, ogen, natuurelementen en Venetiaanse maskers. "Ik kruip het liefst 's nachts achter mijn tekentafel", vertelt ze. "Het moet meteen juist zijn, want er gaat geen kladversie aan vooraf. Ik haal overal inspiratie, onder meer door in een bos rond te wandelen of als ik op reis ben." Dhondt ging in 2001 met pensioen, daarvoor gaf ze les plastische opvoeding in het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut in Waregem. Ze volgde ook een artistieke hogere opleiding in Sint-Lucas in Gent.


De expo loopt van zaterdag 7 tot en met zondag 15 november in het kunstenhuis. Tijdens weekdagen is de tentoonstelling open van 14 tot 18 uur en in het weekend en op woensdag 11 november van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur. (LPS)