Workshopfestival haalt vikingen naar Waregem

Een illustratiebeeld. De blikvanger wordt het vikingdorp op het Workshopfestival
Koen Moreau Een illustratiebeeld. De blikvanger wordt het vikingdorp op het Workshopfestival
Op zaterdag 21 september is er in Waregem opnieuw het gratis Workshopfestival voor kinderen. Het festival is toe aan zijn vierde editie en staat dit jaar volledig in het teken van de vroege middeleeuwen. Er zijn in totaal meer dan 35 activiteiten. 

“Er zijn een aantal creatieve workshops die worden begeleid door de Kunstacademie van Waregem,” zegt Tine Van de Velde. “Maar ook Mounteqshop uit Beveren-Leie is van de partij. Zij leren kinderen hoe je een kampvuur kunt maken zonder aansteker of lucifers. Verder komt het Repair Café van Waregem langs. Bij hen kun je je messen, beitels en scharen laten slijpen, maar ook fietsen en elektrotoestellen laten herstellen.”

Vikingdorp

Blikvanger wordt het vikingdorp. “De West Hoek Vikingen, een re-enactmentgroep, slaat zijn tenten op ons terrein op”, zegt Virginie Boderé. “In dat dorp kun je zien hoe de vikingen vroeger leefden. Ook de kinderspelletjes zijn erop gebaseerd, maar ook het runenschrift leren of deuvels leren maken zoals in die tijd. We vinden het wel belangrijk dat ons festival een historisch-educatieve waarde heeft. Het workshopfestival vindt plaats op zaterdag 21 september van 13 tot 20 uur, op de rand van het stadscentrum van Waregem. Het festival mikt op kinderen van 3 tot 13 jaar, samen met hun ouders en grootouders. Het volledige aanbod en alle praktische info kun je vinden op http://www.workshopfestival.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.