Woning voorlopig onbewoonbaar na brand in slaapkamer

In de slaapkamer van de linkse koppelwoning brak brand uit.
LSI In de slaapkamer van de linkse koppelwoning brak brand uit.
Op de hoek van de Gentseweg (N43) en Posterijstraat in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) is woensdagavond brand uitgebroken op de slaapkamer op de eerste verdieping van een koppelwoning. De Poolse bewoners probeerden eerst het vuur nog zelf te blussen, maar kregen daarbij heel wat rook binnen.

Rond 19.15 uur liep bij de brandweer van de zone Fluvia de melding binnen dat er uit een woning naast raamdecoratiewinkel Heytens rook en vlammen kwamen. Bij aankomst bleek de brand zich in de slaapkamer te situeren. Vermoedelijk veroorzaakte een elektrisch deken een kortsluiting en zette dat de matras in brand. De Poolse bewoners probeerden de vlammen nog zelf te lijf te gaan, maar slaagden daar niet meer in. Ze konden wel zelf de woning verlaten. Ter plaatse kregen ze van twee toegesnelde ambulances zuurstof toegediend. Daarna werden ze met vier voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht, waaronder een koppel en een 19-jarige.

De woning is voorlopig onbewoonbaar. De slaapkamer liep zware brandschade op. Een deel van het plafond kwam zelfs naar beneden. Door de hitte sprong ook een raam stuk.

De bewoners kregen aan de ambulance extra zuurstof toegediend.
LSI De bewoners kregen aan de ambulance extra zuurstof toegediend.
De vlammen sloegen uit het raam van de slaapkamer op de bovenverdieping.
LSI De vlammen sloegen uit het raam van de slaapkamer op de bovenverdieping.