Waregemse brandweerkazerne onder de rook na brandstichting

Via de brievenbus is brand gesticht in de Waregemse brandweerkazerne.
LSI Via de brievenbus is brand gesticht in de Waregemse brandweerkazerne.
In Waregem is maandagvoormiddag brand gesticht in de kazerne van de brandweer in de Weverstraat. Het is de derde keer in enkele dagen tijd dat er in de buurt (kleine) vuurtjes zijn gesticht. 

Een passant merkte rond 10 uur op dat er rook uit de brievenbus van de kazerne kwam. De brandweer van de zone Fluvia rukte uit en stelde tot haar verbazing vast dat het haar eigen kazerne was die onder de rook zat. Via de brievenbus was met afval en krantenpapier vuur gesticht. De brandweermannen konden met een waterslang het brandje snel blussen en de rook uit de kazerne verdrijven met een krachtige blazer. Enkel de deur liep wat schade op. “De schade is gelukkig beperkt, maar brand stichten is uiteraard niet zonder gevaar”, zegt Chris Deryckere van de brandweerzone Fluvia. Donderdag stond aan de overkant van de straat een zetel in lichterlaaie, daags nadien wat afval in de buurt. “Veel erger moet het niet worden”, aldus nog Chris Deryckere. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de brandstichtingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.