Waregem krijgt eigen stadsradio

Beroepsjournalist Jeroen Vercruysse (36) uit Waregem .
SP Beroepsjournalist Jeroen Vercruysse (36) uit Waregem .
Radio Media krijgt een broertje of zusje. Wat de naam van het nieuwe station wordt, is nog niet bekend, maar zeker is dat Waregem vanaf 1 januari 2018 zo na jaren weer een eigen stadsradio krijgt.

De stadsradio zal tussen Kortrijk en Deinze te beluisteren zijn via 105.4FM vanuit Waregem en 107.7FM vanuit Deerlijk. De medewerkers en presentatoren wonen bijna allemaal in de streek en brengen op het vlak van muziek en breed aanbod, voor quasi alle leeftijden. Luisteraars horen naast (inter)nationaal nieuws ook lokale berichtgeving.


"De nieuwe radiozender en Radio Media zullen Zuid-Oost- en Zuid-West-Vlaanderen met elkaar verbinden, met nieuws van langs beide zijden van de Schelde", zegt voorzitter Ludo Daelman. "We halen al onze inkomsten uit reclameverkoop. We bieden een mooi uitzendgebied aan handelaars aan. Beroepsjournalist Jeroen Vercruysse (36) uit Waregem wordt hoofdredacteur van de stadsradio. Radio Media zelf verhuist met zijn frequentie van Avelgem naar Oudenaarde (106.3FM) en Kluisbergen (105FM). Info: www.radiomedia.be. (LPS)