Waregem Koerse: tropisch warm, hitteplan van kracht

Waregem Koerse wordt tropisch. Drink voldoende water!
Photo News Waregem Koerse wordt tropisch. Drink voldoende water!
Het wordt een zonovergoten editie van Waregem Koerse, met temperaturen tot 33 graden. De organisatoren hebben gelukkig een hitteplan klaar. Er is extra water voor bezoekers en medewerkers voorzien. En voor de paarden is er extra water aan de eindmeet, zodat ze meteen kunnen drinken en afkoelen. Ook zijn er waterkoelers in de stallen. De grasbaan in de hippodroom wordt extra besproeid en geprikt, zodat de bodem voldoende zacht blijft.

“Tussen 10 en 10.30 uur wordt de zomerse grens van 25 graden al bereikt”, zegt Nicolas Roose van Weerstation Waregem. “Diverse weermodellen berekenen dinsdagnamiddag kwikstanden van 31 tot 33 graden. Het is erg belangrijk om voldoende water te drinken, een hoofddeksel te dragen en geregeld zonnecrème te gebruiken, om niet te verbranden. De wind waait zwak uit variabele richtingen. Ook de avond wordt zeer zomers. De hitte blijft lang nazinderen. Het kwik daalt voor 20 uur niet onder de 30 graden”, aldus Nicolas Roose. Dat is goed nieuws voor wie het vuurwerk, traditioneel de afsluiter van Waregem Koerse, wil volgen vanaf 22 uur. Er worden duizenden bezoekers verwacht, voor 25 minuten hoogstand vuurwerk boven de vijvers bij het Regenboogstadion.

Nicolas Roose van het Weerstation Waregem roept ook op om een hoofddeksel te dragen en geregeld zonnecrème te gebruiken.
Henk Deleu Nicolas Roose van het Weerstation Waregem roept ook op om een hoofddeksel te dragen en geregeld zonnecrème te gebruiken.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Veerle De Keyser

    Jo Lefebve mensen doen het zich zelf aan als ze in deze warmte naar de paardenkoers gaan. De paarden zijn jammer genoeg verplicht om in deze warmte te lopen!

  • Guido Demarsin

    Veel te warm voor die lieve paarden!

  • Jo Lefebvre

    Extra water... hoeveel moet een organisatie voorzien voor 45.000 man. 100.000 of 200.000 flesjes van 0,5L. Ik vrees voor veel slachtoffers als deze extreme omstandigheden niet ernstig aangepakt worden.