Waregem investeert 2,37 miljoen euro in kunstgrasvelden

KRC Waregem kreeg in het najaar van 2017 kunstgras. Nu volgen (ver)nieuw(d)e velden voor SV Zulte Waregem, Jong Vijve, KSK Beveren-Leie en KWS Desselgem
Foto Deleu KRC Waregem kreeg in het najaar van 2017 kunstgras. Nu volgen (ver)nieuw(d)e velden voor SV Zulte Waregem, Jong Vijve, KSK Beveren-Leie en KWS Desselgem
De stad investeert in vier kunstgrasvelden voor voetbalclubs. De aanleg kost 2.377.300 euro en is gepland na de afloop van het huidige voetbalseizoen.

SV Zulte Waregem, Jong Vijve, KSK Beveren-Leie en KWS Desselgem krijgen nieuw kunstgras. Bij Essevee gaat het over de renovatie van een bestaand veld. De andere betrokken clubs krijgen nieuwe velden. “De kunstgrasvelden lossen het probleem van overbelaste grasvelden op”, vertelt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V). “En geven alle (jeugd)spelers van de clubs meer mogelijkheden om aan hun favoriete sport te doen.”

Omgevingswerken

De omgeving rond de nieuwe voetbalterreinen wordt mee aangepakt. Er zal in dat kader aandacht zijn voor water, groen, wadi’s (mini spaarbekken, red.), verbindende trage wegen, ontharding waar mogelijk, speelgroen, fietsenstallingen, loopinfrastructuur, noem maar op. Elk terrein krijgt een eigen aanpak. Er wordt voor die omgevingswerken nog eens 795.400 euro voorzien. De nieuwe investeringsronde in kunstgrasvelden komt er goed twee jaar na de aanleg van een kunstgrasveld voor de voetbalvereniging KRC Waregem in Nieuwenhove.