Vrouw opgemerkt bij alweer een brandstichting in wijk ’t Gaverke: zijgevel restaurant Ter Torre beschadigd

De muur vertoont achter de trap duidelijk de sporen van brandstichting.
Hans Verbeke De muur vertoont achter de trap duidelijk de sporen van brandstichting.
Voor de vierde keer in zeven dagen werd in de buurt van de Waregemse brandweerkazerne brand gesticht. Donderdagvoormiddag waren restaurant Ter Torre en bakkerij Loquet het slachtoffer. Niemand raakte gewond maar in de buurt steekt de ongerustheid de kop op. De brandstichtingen zijn mogelijk het werk van een vrouw die vandaag werd opgemerkt toen ze zich verdacht gedroeg aan de achterzijde van het restaurant.

Een zwartgeblakerde muur en resten van een afdekscherm zijn de stille getuigen van de brandstichting aan de zijgevel van restaurant Ter Torre, in de Broekstraat in de wijk ’t Gaverke in Waregem. Een onbekende stak een afdekscherm in kunststof in brand dat opgesteld stond onder de noodtrap van het gebouw, aan de kant van de Azalealaan. Iets verderop werd ook brand gesticht aan twee stroomgroepen aan de achtergevel van bakkerij Loquet. “We roken een lichte brandgeur en dachten een moment dat er in onze keuken iets misliep”, zegt Carine Anckaert van restaurant Ter Torre. “Maar plots kwam iemand haastig binnen om te zeggen dat er brand was aan de achterzijde. We gristen al onze blustoestellen van de zaak mee en liepen naar buiten. Toen de brandweer arriveerde, waren de vlammen eigenlijk grotendeels gedoofd.”

Onderzoek draait op volle toeren

De blussers hoefden niet ver te rijden, hun kazerne ligt op amper 150 meter afstand. Het volstond om wat na te blussen. Ter plaatse bleek echter dat ook aan twee stroomgroepen van bakkerij Loquet, aan dezelfde achtergevel, geprobeerd was om brand te stichten met proppen papier. Het vuur doofde echter min of meer vanzelf. Wat de brandweer en de buurt echter zorgen baart, is dat ze in een week tijd vier keer moet uitrukken voor opzettelijke brandstichting in de onmiddellijke omgeving. Een week geleden stond aan de overzijde van de kazerne een achtergelaten zetel in lichterlaaie, een dag later ging het om brandend afval. Maandag laatst was de brandweer zelf het slachtoffer. Een onbekende propte in de inkom van het gebouw papier in de brievenbus en stak dat in brand. De kazerne kwam daardoor flink onder de rook te zitten. Het onderzoek naar de pyromaan draait op volle toeren.

Een onbekende stak een afdekscherm in kunststof in brand, dat stond opgesteld onder de trap naar het dakterras van het restaurant.
Hans Verbeke Een onbekende stak een afdekscherm in kunststof in brand, dat stond opgesteld onder de trap naar het dakterras van het restaurant.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.