Voormalige jonge bodybuilder voor rechter nadat hij betrapt wordt op doping

een jongeman uit Waregem staat op de rechtbank van Ieper terecht omdat hij doping bestelde en gebruikte.
Henk Deleu een jongeman uit Waregem staat op de rechtbank van Ieper terecht omdat hij doping bestelde en gebruikte.
Een gewezen bodybuilder (22) uit Waregem moet zich voor de rechter in Ieper verantwoorden nadat hij werd betrapt met doping. Bij een huiszoeking werd een grote hoeveelheid verboden producten aangetroffen. De beklaagde riskeert een zware geldboete. 

Een celstraf van 3 maanden en een boete van zomaar 12.000 euro, dat is wat een twintiger uit Waregem riskeert voor het bezit en verkoop van doping. De man liep tegen de lamp toen op 22 mei 2015 op de luchthaven van Zaventem een verdacht pakje werd onderschept met als bestemming het kotadres van de vriendin van de beklaagde. Later volgde nog een tweede pakje met een fictieve naam naar hetzelfde adres. Bij een huiszoeking werd een grote hoeveelheid verboden producten gevonden. De man zegt niet te hebben verkocht, maar hij leverde wel aan vrienden. “Er zat geen georganiseerd netwerk achter”, aldus de verdediging. De twintiger zegt ondertussen te zijn gestopt met bodybuilding en de knop heeft omgedraaid. “Ik begon te beseffen dat ik met mijn gezondheid aan het spelen was.” De man volgt een opleiding en is een harde werker, aldus zijn advocaat. Hij hoopt op opschorting van straf, maar dat ziet de openbare aanklager niet meteen zitten. Vonnis op 14 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.