VIDEO. Puffen en zweten tijdens ‘coronaveilige’ buitenlessen van FitStudio Desselgem

Veilig op afstand, maar eindelijk weer sporten.
Pieterjan Neirynck Veilig op afstand, maar eindelijk weer sporten.
Sportievelingen kunnen opnieuw hun hart ophalen in de FitStudio van Annelies Valepyn en Virgil Ergo in Desselgem. Het koppel sleurde alle trampolines naar buiten en organiseert nu alle lessen in openlucht. Ook alle ‘personal training’-sessies vinden voortaan buiten plaats.

“Iedereen is blij dat er opnieuw gesport kan worden. Alles gaat zoveel mogelijk buiten door, dus het warme weer is welgekomen. Al is het nu wel een beetje té warm”, zegt Virgil. “De personal training is een wat moeilijker verhaal. We hebben alle klanten opgebeld en 20 procent zou liever nog wat afwachten. Iets waar we absoluut begrip voor hebben.” 

Pieterjan Neirynck

Naast afzonderlijke in- en uitgangen, stickers die eraan herinneren om afstand te houden en mondmaskers voor de personeelsleden is ‘ontsmetten, ontsmetten, ontsmetten’ hier de nieuwe realiteit. “We doen dat inderdaad voortdurend", zegt Stef Platteeuw. Hij is stagiair van de opleiding Sport en Bewegen aan de hogeschool Howest in Brugge. “Soms voel ik me meer een poetsman dan een personal trainer”, lacht hij.

Zo gaan de groepslessen er tegenwoordig aan toe:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.