VIDEO. Buur slingert racistische verwijten naar kinderen

Man scheldt kinderen de huid vol tijdens de burenruzie.
Alexander Haezebrouck Man scheldt kinderen de huid vol tijdens de burenruzie.
In de Geraniumlaan in Waregem heeft een man tijdens een ruzie racistisch uitgehaald naar de kinderen van zijn buren. Dat is te zien in een filmpje dat op sociale media circuleert. De slachtoffers hebben ondertussen klacht ingediend.

De scheldpartij dateert van vrijdagavond. “Mijn 14-jarige zus was in de tuin aan het spelen toen ze zag dat de buurman in zijn tuin als het ware aan het plassen was in de richting van onze tuin”, vertelt Ismail, die toen zelf niet thuis was. “Ze heeft hem daarop aangesproken, waarna de discussie aan de voorkant van de woning escaleerde. Mijn broertje van 11 jaar moeide zich niet, maar haalde wel zijn gsm boven en filmde het gebeuren.” 

Los erover

Op het filmpje is te zien en te horen hoe de buurman racistisch uithaalt naar zijn buren. “Negers, ge stinkt, ga terug naar jullie land!”, klinkt het. “De jongeren in de buurt hebben wel vaker problemen met deze man", zegt Ismail. “Deze keer ging het er wel los over, dit kunnen we niet zomaar laten passeren. We hebben hem al gezegd dat als er problemen zijn met de kinderen, hij dat gerust kan komen zeggen. Alleen doet hij dat nooit. Toen ik het filmpje zag en gehoord had wat er was gebeurd, ben ik gaan aanbellen om zijn versie van de feiten te horen. Maar ook deze keer wou hij niet met mij praten.” 

 Gelijkekansencentrum Unia

De slachtoffers dienden ondertussen klacht in bij de politie. “Ik word zelf zelden geconfronteerd met racisme en als het gebeurt, laat ik het over mij heen gaan. Maar dit was tegen mijn minderjarige broer en zus. Gelukkig kunnen ze ook de feiten plaatsen. Ik zal ook contact opnemen met het gelijkekansencentrum Unia.”

In dezelfde wijk 't Gaverke stond zondagmiddag een buurtfeest op het programma. “Voor het eerst”, zegt een van de bewoners. “En de formule was eenvoudig: iedereen brengt zijn eigen aperitief mee, een chipje eventueel en we zien wel waar we landen. Maar weinig bewoners gaven verstek en het werd een hele leuke, informele bedoening. Onze wijk telt ongeveer dertig procent bewoners van allochtone origine en ook zij waren er bij. Dat die mensen een traditie van gastvrijheid hebben, was te merken. Bijna allemaal hadden ze iets gebakken om te delen en te smikkelen op het buurtfeest. Het was zo gezellig dat de laatsten pas rond 17 uur naar huis zijn gegaan. Niet slecht, voor een feest dat eigenlijk al om 11 uur begon. En nee, de bewoner die zich vrijdagavond van zijn smalste kant liet zien, was er niet. Hij was nochtans uitgenodigd, zoals iedereen.”
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carine Rogge

  Is een zielige man die in een sociale wijk is komen wonen maar geen kinderen kan verdragen.ik heb er ook al problemen mee gehad over mijn kleinzoontjes die voor de deur speelden en wij zijn Belgen.is ook ergens voor dat hij ontslagen is bij de brandweer

 • Danny Weckhuyzen

  Hier moet hard tegen opgetreden worden; dit is puur racisme en walgelijk gedrag. Zijn dit nu zogezegd "onze waarden en normen". Die normen zijn dan wel heel laag en een schande voor dit land.

 • Farah Sas

  Wat laf van die buur ... tegen kinderen van 11, 14 jaar wooow goed bezig !!!! Lafaard is die vuil krapul !!!! Dit is dan normaal ofzo ???!!!! Sommige reacties hier ...walgelijk gwn , het moesten maar jullie kinderen zijn he !!!!!! Echt niet ok !!!! Aanpakken die handel !

 • issie cardoza

  Ik krijg hier weer kippevel van, ik was 1 maand geleden bij een vriendin in Brugge, ze had een familiefeest, en er kwam ook veel Afrikaanse familie uit Brussel, Liege . Een buurman had het ook niet op deze kinderen en zat ze achterna met een bijl... Ik dacht toen jeetje ik ben weer terug in Belgie.... waar gaan we naartoe...

 • Nicolas Ivanov

  Deze man heeft zich laten provoceren. Alles netjes gefilmd.