Veevoederbedrijf Leievoeders neemt Cibus over

Veevoederbedrijf Leievoeders uit Waregem neemt de activiteiten van Cibus uit Poperinge over, dat ook vestigingen heeft in Ieper en Roeselare.
thinkstock Veevoederbedrijf Leievoeders uit Waregem neemt de activiteiten van Cibus uit Poperinge over, dat ook vestigingen heeft in Ieper en Roeselare.
Veevoederbedrijf Leievoeders uit Waregem neemt de activiteiten van Cibus uit Poperinge over, dat ook vestigingen heeft in Ieper en Roeselare. 

Met de overname wil Leievoeders zijn positie op de Belgische markt van veevoederbedrijven versterken. Het gaat om een overname met behoud van personeel. Samen zal Leievoeders dus 80 mensen tewerkstellen. Ook de zusterbedrijven van Cibus zijn in de overname betrokken: met de vloot van transportbedrijf Deltran krijgt Leievoeders 25 vrachtwagens op de baan, en ook de mestverwerkende bedrijven Del’or en Xatan, elk goed voor 35.000 kubieke meter, komen onder de vleugels van Leievoeders terecht. De naam en het merk Cibus blijven overigens gewoon bestaan. Hun producten worden een aanvulling op het aanbod van Leievoeders. “Met de mensen van Cibus halen we een pak specifieke kennis in huis die zeker van pas zal komen in een snel veranderende markt als de onze”, zegt Francis Vandeputte, medezaakvoerder van Leievoeders. “De veevoedermarkt is immers bijzonder technisch geworden. Varkensvoeder, pluimveevoeder en rundveevoeder zijn specialiteiten geworden. Hoe meer knappe koppen je in je team hebt, hoe meer je weet.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.