V-route heeft aandacht voor jonge fietsers

De 17de editie van de V-route vindt op 15 augustus plaats in Waregem. Dan kunnen de deelnemers de officieel bewegwijzerde fiets-wandel- of looproute van 12 of 25 kilometer in het grensgebied tussen West-en Oost-Vlaanderen, samen afleggen. De deelnemers passeren in Waregem, Nokere en Wortegem-Petegem.


Dit jaar is er opnieuw een fietstocht voor kinderen gepland, van 'slechts' 9 kilometer. Ook de nijdige hellingen in Oost-Vlaanderen ontbreken. Tijdens het fietsen kan iedereen onderweg opdrachten uitvoeren. Er zijn prijzen mee te winnen.


Er is vrije start tussen 12.30 en 15.30 uur. Deelnemen kost 6,50 euro. De kinderen worden per groep begeleid om 15 uur. Zij betalen 5 euro.


Vertrek en aankomst is aan het Waregems jeugdcentrum. Er zijn haltes onderweg aan het Kippenhof in Wortegem, en het Handelshuis in Nokere, waar telkens gratis iets gedronken kan worden.


Kinderen kunnen zich uitleven dankzij de randanimatie: een springkasteel, skate-boardterreinen, en een Essevee foto-actie. Om 18.30 uur worden twee fietsen en 20 prijzenpakketten verloot.


Info op www.v-route.be. (JME)