Tweede brand in vier maanden legt garage woning in de as

Een felle brand heeft zaterdagnacht de garage van een woning in de Evarist De Coninckstraat in Nieuwenhove (Waregem) vernield. De woning was onbewoond sinds een brand halfweg december ook al de keuken had vernield.


Een Marokkaanse moeder, vijf kinderen en de grootmoeder moesten toen naar het ziekenhuis overgebracht worden met rookintoxicatie. De grootmoeder liep ook brandwonden op. Zij stond op het ogenblik van de brand toen in de keuken bij een potje suikersiroop op het vuur, toen de dampkap vuur vatte. De gezinsleden konden toen met hulp van enkele buren de woning verlaten en verblijven sindsdien in een crisiswoning van de stad.


De woning stond sinds de brand leeg. Enkel in de garage stond nog wat inboedel en enkele elektrische apparaten. Precies in de garage zorgde wellicht een elektrisch defect zaterdagnacht rond 2.30 uur opnieuw voor brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit de garage. Rook en roet verspreidde zich in de rest van de woning, die nu nog voor langere tijd onbewoonbaar zal zijn.


Het huis is eigendom van de sociale huisvestingsmaatschappij Helpt Elkander. (LSI)