Twee jaar cel voor werfdiefstallen

De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
Lieven Samyn De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
Een 33-jarige man uit Moeskroen is door de rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar en een boete van 800 euro voor zes werfdiefstallen in Roeselare en Waregem waarbij telkens gloednieuwe inbouwapparaten en werkmateriaal gestolen werden. Zijn Volvo C30 is verbeurd verklaard.

Sinds 17 april verblijft Jimmy D. in de cel. Een huiszoeking maakte duidelijk dat de buit van een werfdiefstal op 27 februari in de Holstraat in Waregem aanwezig was. Bovendien kon een gloednieuwe verwarmingsketel van een andere werfdiefstal gevonden worden. Bij de diefstal in Waregem kon bovendien de nummerplaat van zijn Volvo C30 genoteerd worden. Een schoenspoor op een werf waar op 31 januari 2018 vijf boilers verdwenen, leidde ook naar D. Hij bekende twee werfdiefstallen in Roeselare en Waregem, maar ontkende zijn betrokkenheid bij drie andere. Naar eigen zeggen verviel hij in oude gewoontes door financiële problemen. Hij liep eerder al veroordelingen voor (werf-)diefstallen op.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rrwin De Jaeger

    5 boilers gestolen , meer dan 6 inbouwapparaten gestolen en waarschijnlijk verkocht... En wat zegt de rechter? Een boeteke van 800€ en 2jaar effectief, dus.... Wil zeggen dat hij snel weer vrijkomt.... Je zou voor minder lachen met onze straffen....