Twaalf totems in stadscentrum wijzen de weg

Een delegatie van het stadsbestuur, bij de totem op de Zuiderpromenade.
stad Waregem Een delegatie van het stadsbestuur, bij de totem op de Zuiderpromenade.
Er staan sinds kort twaalf totems in het centrum van Waregem. Ze tonen voetgangers de weg naar plaatsen, inclusief de afstand. Het gaat over herkenbare gebouwen zoals winkelgalerij Het Pand, het stadhuis, CC De Schakel, de Welzijnswinkel, Waregem Expo, het Regenboogstadion en sportcentrum De Treffer.

De twaalf totems staan tussen de Zuiderlaan en de Markt, op advies van de Vlaamse dienst Inter. Ze maken het centrum nog toegankelijker, vooral voor wie op de gratis parkings Expo en Jeugdcentrum parkeert en daarna te voet op ontdekking gaat. Door de balkvormige opzet van de totems kunnen locaties op de vier verschillende kanten gezet worden. Er wordt ook met iconen gewerkt, om het nog duidelijker te maken. Tot slot: aan sommige totems is er ook een zitbank gemonteerd. Om het comfort te verhogen. De totems met zitbank zijn verplaatsbaar, wat handig kan zijn tijdens een evenement op een bepaalde locatie in het stadscentrum van Waregem.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.