Tropische Waregem Koerse: paraplu’s tegen
de… zon op strand aan tent Willy Naessens

Een zee van paraplu’s en parasols, tegen de zon.
Henk Deleu Een zee van paraplu’s en parasols, tegen de zon.

Zwemmen

Het is wellicht de warmste Waregem Koerse ooit, met tropische temperaturen tot zo’n 33 graden. De toeschouwers nemen ook zelf maatregelen. Zo zie je op het middenplein van de hippodroom een zee van paraplu’s. Niet om voor de regen te schuilen, maar om te schuilen voor de zon. En aan de tent van industriebouwer Willy Naessens, waar de dames hun mooiste hoeden showen, is een kunstmatig strand met vijver aangelegd. “Straks gaan we hier zwemmen”, klinkt het lachend bij enkele bezoekers.

Het kunstmatig strand met vijver, aan de tent van Willy Naessens.
Henk Deleu Het kunstmatig strand met vijver, aan de tent van Willy Naessens.

Extra water

“We komen al vele jaren, maar zo warm hebben we het nog nooit geweten”, zeggen Bertrand Vanden Broucke (72) en Rita Bruyneel (60) uit Waregem. Rita, momenteel in ziekteverlof, werkt als verpleegster op de derde verdieping van woonzorgcentrum De Meers. Het koppel beschermt zich onder paraplu’s tegen de zon. “Hitte of geen hitte, we willen het niet missen. We hebben extra water mee, maar ook cava, wijn en broodjes. En we kunnen op het middenplein nog wat pintjes van Jupiler kopen, als we willen. We zijn wel bezorgd om de paarden. Hopelijk doorstaan ze deze warme Waregem Koerse goed, net als de jockeys”, aldus het koppel.


en dat het warm was
Henk Deleu en dat het warm was

en dat het warm was
Henk Deleu en dat het warm was

en dat het warm was
Henk Deleu en dat het warm was

en dat het warm was
Henk Deleu en dat het warm was
Bertrand Vanden Broucke en Rita Bruyneel.
Henk Deleu Bertrand Vanden Broucke en Rita Bruyneel.
En of het warm is.
Henk Deleu En of het warm is.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.