Thermote & Vanhalst bouwt nieuw hoofdgebouw met aula, vergaderzalen en restaurant

Zo moet het nieuwe hoofdgebouw van TVH er gaan uitzien
architectenbureau DBG Zo moet het nieuwe hoofdgebouw van TVH er gaan uitzien
Thermote & Vanhalst (TVH), wereldspeler in industriële machines en landbouwtoestellen, bouwt een nieuw hoofdgebouw. Het gebouw wordt opgetrokken tussen de huidige gebouwen en de Brabantstraat. “Er zal plaats zijn voor een meeting center, auditorium en showroom. Het gebouw is tegen 2021 af”, zegt communicatieverantwoordelijke Isabelle Van De Voorde.

“De plannen voor een nieuw hoofdgebouw zijn er al langer, maar nu zijn de werken ook eindelijk gestart”, zegt communicatieverantwoordelijke Isabelle Van De Voorde. “Het wordt een modern, strak gebouw met veel lichtinval.” Het nieuwe hoofdgebouw komt er vooral omdat TVH steeds blijft groeien en er een plaatsgebrek dreigt. “Op de site hier in Waregem werken ondertussen zo’n 2.000 mensen en we zitten steeds dichter opeen. Dit nieuwe gebouw moet dat behelpen. Onder meer HR, finance, corporate, legal, compliance en de directie zullen ondergebracht worden in het nieuwe gebouw. In het nieuwe hoofdgebouw zal ook plaats zijn voor een auditorium, een showroom, een uitgebreid meeting center, extra vergaderzalen en een ruim restaurant met patio. Er zal ook een connectie zijn met het huidige hoofdgebouw via een gang op de eerste verdieping. Er zal ook plaats zijn voor stilteruimtes. Dat zijn ruimtes waar medewerkers zich volledig kunnen afzonderen zodat ze zich helemaal kunnen concentreren op hun werk.” De werken aan het nieuwe hoofdgebouw zijn ondertussen gestart, in het voorjaar van 2021 moet alles afgewerkt zijn.

Foto (van links naar rechts): Luc Rasschaert (TVH), Marc Jonckheere (TVH), Mark Oosterlinck (TVH), Jurgen Van den Bussche (Alheembouw), Paul Thermote (TVH), Els Thermote (TVH), Bernard De Meester (TVH), Dominiek Valcke (TVH), Steven Beirinckx (BM Engineering), Ann Thermote (TVH), Pieter Onraet (Alheembouw), Peter Temmerman (Alheembouw), Dries Goesaert (Architecten- en ingenieursbureau DBG)
TVH Foto (van links naar rechts): Luc Rasschaert (TVH), Marc Jonckheere (TVH), Mark Oosterlinck (TVH), Jurgen Van den Bussche (Alheembouw), Paul Thermote (TVH), Els Thermote (TVH), Bernard De Meester (TVH), Dominiek Valcke (TVH), Steven Beirinckx (BM Engineering), Ann Thermote (TVH), Pieter Onraet (Alheembouw), Peter Temmerman (Alheembouw), Dries Goesaert (Architecten- en ingenieursbureau DBG)

Ook huidig gebouw wordt gerenoveerd

Naast de nieuwbouw worden ook de huidige kantoren vernieuwd. “Ook die krijgen een volledige make-over”, zegt Van De Voorde. “Zelfs het aircosysteem wordt volledig vernieuwd. Het is de bedoeling om ook deze kantoren aangenamer te maken en ook ruimte te maken voor stilteruimtes. Die renovatie is ondertussen al begonnen. We werken van boven naar onder, dus eerst komt de derde verdieping aan de beurt, en dan werken we af naar beneden. In september 2021 moeten ook deze werken volledig afgerond zijn.” 

TVH Group is een internationale groep met klanten in meer dan 180 landen en verhandelt onderdelen en toebehoren voor grote machines . De elektronica-afdeling van TVH is Europa’s grootste ingerichte service center voor de reparatie van elektronische onderdelen voor heftrucks, hoogwerkers en industriële voertuigen. Daarnaast doet het bedrijf ook nog in verkoop, verhuur en service van nieuwe en tweedehandse heftrucks en hoogwerkers. De verhuurafdeling verhuurt heftrucks en hoogwerkers op korte en lange termijn. De servicedivisie staat in voor onderhoud en herstelling. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maika Schepens

    Een top werkgever. Met ruimte voor groei en ontwikkeling voor iedereen. Een werkgever waar de regio trots op mag zijn!

  • Dirk Kindt

    Een auditorium en een aula. Wellicht wordt een Waregemse Universiteit eveneens in de gebouwen voorzien...