Stad investeert ruim 300.000 euro in herstel
trage wegen

De stad Waregem werkt aan de opwaardering en het herstel van trage wegen. Voetgangers en fietsers gebruiken ze om drukke straten te vermijden. Volgende stukken worden in opdracht van het stadsbestuur heraangelegd: de verbindingen in Het Spei, Churchilllaan, Damweg en Zuiderlaan in Waregem, de Wijwaterput in Desselgem en de Stuivenberg- en Leenakkerstraat in Beveren-Leie. De werken kosten 316.014 euro en zijn in de loop van dit jaar voorzien. Groot-Waregem telt 185 trage wegen. "Het gaat over een slimme aaneenschakeling van voetpaden, autoluwe straten en trage wegeltjes", zegt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Philip Himpe (CD&V). De trage wegen krijgen nu trouwens met steun van de provincie en het stadslandschap Leie en Schelde ook stelselmatig een officieel naambord. Die vallen op door hun groene kleur. 

Stad investeert ruim 300.000 euro in herstel trage wegen zoals hier in de Ter Elststraat.
Henk Deleu Stad investeert ruim 300.000 euro in herstel trage wegen zoals hier in de Ter Elststraat.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Daniel Festjens

    Méér aandacht voor de fietsers en wandelaars, geen luxe bestrating, laagje asfalt zonder greppels onderweg zodat ook onze niet zo mobiele inwoners plezier hebben in een veilige omgeving. Proficiat aan vernieuwing bestrating markt, wanneer volgen Hol -Stormestraat . Onveilig en zéker fietsonvriendelijk!!!