Stad breidt prachtig natuurgebied uit

De stad koopt de vijvers aan de failliete betonfabriek Vrobeton op, zodat het stadsrandbos uitgebreid kan worden.
Henk Deleu De stad koopt de vijvers aan de failliete betonfabriek Vrobeton op, zodat het stadsrandbos uitgebreid kan worden.

De stad Waregem heeft vier vijvers op de kop getikt aan de Schoendalestraat in Desselgem. Het terrein van 5 hectare werd voor 278.500 euro verkocht door de familie Vromant uit Deerlijk.


De vijvers vormen samen met twee eerder aangekochte vijvers op een terrein van de failliete betonfabriek Vrobeton én het Kabouterbos een natuureducatief en recreatief gebied van 12 hectare.


"Je kan er joggen en wandelen, terwijl de vijvers netjes onderhouden worden door enkele vissersclubs", zegt schepen van Patrimonium Rik Soens (CD&V), die de onderhandelingen in het dossier in goeie banen leidde. "We bieden zo ook een mooie groene zone aan voor de inwoners van Desselgem en Sint-Eloois-Vijve. We gaan nu bekijken hoe het natuurgebied nog aangenamer kan worden. Zo overwegen we de inplanting van een cafetaria, maar dat is voor alle duidelijkheid nog niet zeker", aldus schepen Rik Soens.


(LPS)