Opschudding rond eroticabeurs

DEKEN WIL DAT STADSBESTUUR INITIATIEF IN WAREGEM EXPO VERBIEDT

ton wiggenraad
Na bijna zeven jaar is het weer zover. Er wordt opnieuw een eroticabeurs in Waregem Expo georganiseerd. Er zijn al afspraken gemaakt met de politie, maar toch is deken Marnix Vandenbulcke er niet over te spreken. "Er is geen nood aan een dergelijke beurs, het stadsbestuur zou het beter verbieden", vindt de priester.

De erotica-, body- en beautybeurs, die veel bezoekers lokt in Hasselt en Antwerpen, komt nu ook naar Waregem Expo op zaterdag 4 en zondag 5 oktober. "We hadden de keuze tussen Gent en Waregem", zegt organisatrice Nicole Martens. "We kiezen voor Waregem wegens de centrale ligging. We willen bezoekers uit West- en Oost-Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Onze beurs in Hasselt lokt zo'n 15.000 bezoekers. Voor de eerste editie in Waregem zou ik tevreden zijn met 10.000 bezoekers."

Henk Deleu

Katholieke stad

Helemaal zeker van haar zaak is Nicole Martens niet. "Ik weet niet of het conservatieve Waregem, hier wel klaar voor is. Het is toch een heel katholieke stad ", vindt de organisator.


Deken Marnix Vandenbulcke ziet het alvast niet graag gebeuren. "Ik sta er absoluut niet voor te trappelen. Er is op het internet al genoeg te koop als het over porno gaat. Er is dus geen nood aan een dergelijke beurs. Ik betreur het dat de stad de komst van de eroticabeurs niet verbiedt, al leven we in een vrij land natuurlijk."

Geen seks

De politie ziet geen probleem. Er werden al afspraken gemaakt rond goeie zeden, zodat alles goed verloopt. "Er is naakt te zien op de eroticabeurs met onder meer carwashbabes en professionele strippers uit binnen- en buitenland, maar seks laten we niet toe", verzekert Nicole Martens. "Wie jonger dan 18 jaar is, raakt niét binnen. Het is geen vulgaire boel, maar een eroticabeurs op hoog niveau. We gaan niet extreem en houden het fatsoenlijk. Ik snap dat er terughoudendheid is bij sommige mensen, maar ik hoop dat het een succes wordt. Het programma moet nog uitgewerkt worden. Het thema wordt 'beach'. We hebben trouwens al een presentatrice. Dat wordt ex-Miss België Joke van de Velde. Wie binnen wil, betaalt 16 euro in voorverkoop en 20 euro aan de deur. Dat zijn deftige prijzen. En via onze site geven we gratis kaarten weg. Op zaterdagavond plannen we een leuke party, maar het wordt géén orgie", aldus Martens.