Lamborghini van anderhalf miljoen kopen? Te laat

FORTUIN AAN OLDTIMERS TE ZIEN IN WAREGEM EXPO

Deze Lamborghini Miura uit 1969 met een prijskaartje van 1,5 miljoen euro is niet te koop. Voor de aanvang van de beurs heeft al iemand een optie genomen op de wagen.
Henk Deleu Deze Lamborghini Miura uit 1969 met een prijskaartje van 1,5 miljoen euro is niet te koop. Voor de aanvang van de beurs heeft al iemand een optie genomen op de wagen.
Vandaag start in Waregem Expo de derde editie van het Waregem Oldtimer Event, een oldtimerbeurs waar alle wagens ook gekocht kunnen worden. Wie zijn oog had laten vallen op de Lamborghini Miura uit 1969, is eraan voor de moeite. Een autoliefhebber heeft al een optie genomen op de bolide en wil er 1,5 miljoen euro voor neertellen.

Wim Soenens uit Waregem, zaakvoerder van oldtimerzaak Geko Classic en tevens van Geko Meubelen, organiseert dit weekend al voor de derde keer het Waregem Oldtimer Event.


"Omdat er eigenlijk in onze streek maar weinig kwaliteitsvolle oldtimerbeurzen zijn waar je oldtimers kan bekijken, én ook kopen." De beurs palmt dit jaar de beschikbare 5.000 vierkanter meter volledig in. "We hebben de voorbije weken zelfs auto-eigenaars die nog een plekje wilden hier, moeten teleurstellen", zegt Soenens. "In totaal zijn er 120 wagens te zien."

Organisator Wim Soenens.
Henk Deleu Organisator Wim Soenens.

Verrast door de kracht

Er zijn alvast heel wat blikvangers op de beurs.


"De duurste wagen, via anoniem transport naar hier gereden uit Italië, is de Lamborghini Miura uit 1969. Anderhalf miljoen euro tel je daarvoor neer. Die is zo exclusief omdat er destijds maar 270 exemplaren van gemaakt zijn. Slechts de helft daarvan is nog in omloop, want heel wat van die wagens werden inmiddels in de prak gereden. De wagen heeft immers zoveel pk's, dat wie er zoveel jaren geleden mee reed, vaak verrast werd door de kracht van de auto."

125.000 euro | De Mercedes 220 FE uit 1964 is een erg populaire wagen. Omdat het een cabriomodel is voor 4 personen kunnen ook de kinderen mee.
Henk Deleu 125.000 euro | De Mercedes 220 FE uit 1964 is een erg populaire wagen. Omdat het een cabriomodel is voor 4 personen kunnen ook de kinderen mee.

Investering

Wie al zin heeft gekregen om zijn spaarboekje te plunderen voor de wagen komt te laat. "Nog voor onze beurs open is, heeft iemand een optie genomen op de wagen", legt Soenens uit. "Dergelijke wagens vormen eigenlijk een ideale investering. De kans is groot dat die wagen binnen afzienbare tijd alweer 100.000 euro meer waard is."

1 miljoen euro | Deze cabriolet Delahaye uit 1948 kost een miljoen euro en staat wel nog te koop.
Henk Deleu 1 miljoen euro | Deze cabriolet Delahaye uit 1948 kost een miljoen euro en staat wel nog te koop.

Delahaye

Voor de tweede duurste wagen zal het wellicht niet zo'n vaart lopen. "Het gaat om een Delahaye uit 1948", zegt Soenens. "Die is een miljoen euro waard. Ook een hele mooie wagen, maar wagens uit die periode zijn minder in trek. Auto's die in de jaren 60 en 70 gemaakt zijn, rijden véél comfortabeler dan de wagens die dateren uit de oorlogsperiode. De koppeling is niet zo soepel en het is lastig om aan het stuur te draaien." Maar oldtimers zijn niet alleen maar weggelegd voor de 'happy few', zegt Soenens. "De goedkoopste wagens op onze beurs kosten zo'n 10.000 euro. En het is niet zo dat het duurder is om met een oldtimer te rijden dan met een nieuwe wagen: je verzekering en autotaks zijn goedkoper als je met een oldtimer rijdt."

Retrobar

Met de twee duurste wagens staat heel wat kapitaal samen in Waregem Expo.


"We nemen extra maatregelen dit weekend. Er zijn permanent bewakingsagenten met honden aanwezig, we zorgen voor een alarmsysteem, én we staan in nauw contact met de politie." Uiteraard hoef je niet te kopen om langs te gaan op de beurs. "We hebben een retrobar met een uniek decor, er zijn miniatuurauto's, en we hebben ook aan de kinderen gedacht. Tickets kosten 12 euro, kinderen tot 12 jaar kunnen gratis binnen. We hopen op zo'n 10.000 bezoekers."


Meer info op


www.oldtimerevent.be.