Kunstwerk start reis in O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis

V.l.n.r.: Richard Neirynck, algemeen directeur van het ziekenhuis, kunstenaar Beritos, technisch verantwoordelijke Hugo Vandamme, IT-verantwoordelijke Bart Vanden Driessche en Noël Cierkens, adjunct-directeur.
Joyce Mesdag V.l.n.r.: Richard Neirynck, algemeen directeur van het ziekenhuis, kunstenaar Beritos, technisch verantwoordelijke Hugo Vandamme, IT-verantwoordelijke Bart Vanden Driessche en Noël Cierkens, adjunct-directeur.
Kunstenaar Gilbert Van Gampelaere uit Markegem, die werkt onder het pseudoniem Beritos, heeft een kunstwerk gemaakt dat via verschillende ziekenhuizen door Vlaanderen zal reizen. Het start zijn reis in het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, en het eindigt zijn tocht op het moment dat iemand beslist het kunstwerk te kopen.

"Het kunstwerk heet 'Cliniclowns'", vertelt Beritos. "De verschillende vakken stellen de kamers voor van de kinderen die in het ziekenhuis verblijven, je ziet er ook een cardiogram in als je goed kijkt, en de kleurtjes zijn de cliniclowns."

Cliniclowns

Als het werk verkocht wordt, gaat de opbrengst - of wat had je gedacht? -naar de Cliniclowns.


Hij wil zo de organisatie onder de aandacht brengen. Gilbert Van Gampelaere is niet aan zijn proefstuk toe met reizende schilderwerken.

Niet eerste keer

Eerder al maakte hij Tribute to Flanders Textile, dat zijn eindbestemming vond bij Fedustria in Brussel. Ook zijn werk Geen bouw=Geen economie vond een permanente thuis, bij de bouwfirma BBC in Waregem.


(JME)