Kruispunt Drogenboomstraat aandachtspunt bij bouwaanvraag

Het kruispunt van de Zultseweg en de Drogenboomstraat in Waregem, waar maandagavond drie auto's zijn gebotst, is voor het stadsbestuur wel degelijk een aandachtspunt. Dat zegt schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V) nadat buurtbewoners de gevaarlijke situatie er meteen na het ongeval hebben aangekaart.


"We weten dat het een onoverzichtelijk kruispunt is. In de Drogenboomstraat hebben we al een knipperlicht geïnstalleerd om de gevaarlijke situatie aan te kondigen, maar meer kunnen we voorlopig niet doen. Het probleem is dat een oudere woning op de hoek te dicht bij de straat ligt. Als we ooit een aanvraag krijgen om die woning te slopen of herop te bouwen, zullen we de eigenaar verplichten het huis verder van de weg te bouwen. Het idee van een verkeersspiegel zijn we niet genegen. Uit allerlei studies en adviezen blijkt dat zulke spiegels vaak een vertekend beeld geven."


Uit snelheidsmetingen op de invalswegen van en naar Waregem, zoals de Zultseweg, blijkt trouwens dat er niet overmatig snel gereden wordt. "Dan spreek ik natuurlijk niet over de 'zotten' die er tegen 120 kilometer per uur voorbij razen", gaat schepen Kristof Chanterie verder. "Die zijn er zeker ook, maar gemiddeld wordt er op de Waregemseweg en de Desselgemseweg bijvoorbeeld sneller gereden. Daar voeren we dan ook vanaf het najaar trajectcontrole in. Als dat positief geëvalueerd wordt, kan dat ook nog naar andere invalswegen uitgebreid worden."


Het ongeval van maandagavond had overigens niets met het onoverzichtelijke kruispunt te maken. D.C. (29) uit Kruishoutem reed gewoon veel te snel, voerde een ondoordacht inhaalmanoeuvre uit en had te veel gedronken. Hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen inleveren en zal vermoedelijk voor alle schade aan zijn Mercedes en de Ford Fiesta en Hyundai van D.V. (28) uit Zulte en V.L. (29) uit Waregem moeten opdraaien. (LSI)