Kruispunt aan station weken dicht

Deze week start een nieuwe fase in het project rond de gedeeltelijke heraanleg van de ring rond Waregem (R35). Dat brengt verkeershinder met zich mee, want het drukke kruispunt van de Noorderlaan aan het station is zeker tot eind januari 2018, afhankelijk van de mate van winterweer, amper toegankelijk.

De werken situeren zich nu in de Vijfseweg, tussen de Boulez- en Noorderlaan, en op het kruispunt van de Noorderlaan met de Stationstraat. Er komt daar een nieuw kruispunt met langere voorsor-teerstroken, beter afgestelde lichten en een veiliger inrichting voor fietsers en voetgangers. Er is tijdens de werken geen verkeer mogelijk van de Vijfseweg naar de Noorderlaan. Er is een omleiding via de Boulezlaan. Verkeer vanaf de Westerlaan naar de Vijfseweg rijdt om via de nieuwe kluifrotonde aan het atheneum (Sabbestraat). De rotonde op de dwarsing van de Roger Vansteenbruggestraat en Boulezlaan verdwijnt tijdelijk omdat het er nu tijdelijk een hoofdweg is door de omleiding. Er is verder geen verkeer mogelijk in de Noorderlaan vanaf de Olmstraat richting Oosterlaan. Er is een omleiding via de Olm-, Stations-, Putman- en Oude Vijvestraat. Ook belangrijk: je kan enkel naar links afslaan op het einde van de Stationsstraat en naar rechts op het einde van de Oude Vijvestraat.

Ziekenhuis

Wellicht vanaf donderdag 7 december zal het ook niet meer mogelijk zijn om via de Noorderlaan of Oosterlaan de Vijfseweg op te rijden.


Dat heeft onder meer gevolgen voor het verkeer dat naar het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes-ziekenhuis in de Vijfseweg moet. Wie toch naar het ziekenhuis of deelgemeente Sint-Eloois-Vijve wil, moet rekening houden met files en een eind omrijden via de ring (R35), Verbindingsweg, Expresweg (N382) en Gentseweg (N43).


(LPS)