Klimaatbende streeft naar 5 procent minder
CO2-uitstoot in 14 scholen

De scholen en andere betrokkenen zijn er klaar voor
stad Waregem De scholen en andere betrokkenen zijn er klaar voor
Veertien scholen willen tegen juni 2020 vijf procent minder CO2 uitstoten. Elke school heeft een trekkersklas uit het vierde, vijfde of zesde leerjaar. De taak van de klimaatbende is om het energieverbruik te doen dalen in de scholen. “Klimaatmarsen, -betogingen en -acties staan in de actualiteit. Deze klassen gaan nog een stapje verder”, zegt burgervader Kurt Vanryckeghem (CD&V).

Scholen pakken hun energieverbruik aan, terwijl de kinderen onder meer leren wat isoleren betekent. De resultaten van al hun acties komen in een ‘CO2-calculator’. Dat online programma toont de CO2-vermindering in grafiekjes. De klimaatbende krijgt steun van leerkrachten en directies, Joke Oosterlijnck van Milieuzorg op School (MOS) en de diensten milieu en lokaal mondiaal beleid van de stad Waregem. De veertien klassen startten in maart 2018 onder het motto ‘duurzame scholen, straffe scholen’ met het traject. Na het voorbereiden van het project, rollen ze tijdens het schooljaar 2019-2020 acties uit. Er is op donderdag 3 oktober een startdag in het park Casier. De deelnemende scholen zijn de stedelijke basisscholen Guido Gezelle, Torenhof, Beveren-Leie en Sint-Eloois-Vijve, de vrije basisscholen Biest, Keukeldam, Duizend+Poot, De Jager, Nieuwenhove, Sint-Petrus en Zonneburcht, leefschool Het Biezebos, freinetschool De Kleine Wereld en gemeenschapsschool Talentensprong.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.