Jeugdbeweging voor personen met een beperking krijgt nieuwe lokalen

En of ze bij Akabe Funk gelukkig zijn met de komst van de nieuwbouw.
Akabe Funk En of ze bij Akabe Funk gelukkig zijn met de komst van de nieuwbouw.
Serviceclub Kiwanis Waregem geeft Akabe Funk een stevig duwtje in de rug. Door nieuwe lokalen voor de jeugdbeweging voor personen met een beperking te laten optrekken, op een grasveld achter het Jeugdcentrum. Waar de vijftig leden en 31 leidinggevenden een nieuwbouw van 300 vierkante meter krijgen.

De nieuwbouw is nodig om Akabe Funk meer ademruimte te geven én toegankelijker te maken. Zo komen er geen trappen in de nieuwbouw, terwijl de deuren breed genoeg zullen zijn voor wie minder mobiel is. De huidige lokalen aan het Jeugdcentrum zijn verouderd en te klein, waardoor er voorlopig geen extra leden aanvaard kunnen worden. Dat wordt dus straks opgelost. Het nieuwe gebouw kost zo’n 300.000 euro. De werken starten kort na de zomer en zullen enkele maanden duren. Kiwanis financiert het project met de opbrengst van evenementen van de serviceclub, zoals de jaarlijkse polopicknick. De stad Waregem stelt de gronden ter beschikking. Er was recent een officiële eerste spadesteek als lancering van het project voor Akabe, achter het Jeugdcentrum.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.