Hond doet matras in brand vliegen

Nadat een matras vuur vatte, moesten bewoners van vier appartementen geëvacueerd worden.
Lieven Samyn Nadat een matras vuur vatte, moesten bewoners van vier appartementen geëvacueerd worden.
In Waregem heeft hond Lou maandagavond brand veroorzaakt in het appartement van zijn baasje langs de Westerlaan. Jonas Vandevoorde merkte de rook op toen hij thuis arriveerde. De bewoners van vier appartementen moesten geëvacueerd worden.

Iets voor tien uur maandagavond arriveerde Jonas met zijn vriendin en een andere vriendin na een bezoekje aan vrienden thuis. Toen hij de deur van zijn appartement op de eerste verdieping van Residentie Da Vinci opende, kwam de rook hem tegemoet. "Ik zag niets maar probeerde toch nog de hond en de poes buiten te halen", vertelt Jonas. "Met de hond lukte dat, de poes vond ik niet. Ik liep naar beneden en belde de brandweer. Gelukkig slaagde die er in ook de poes uit de rook te halen." De bewoners van drie andere appartementen in het gebouw konden ook veilig naar buiten wandelen en moesten zowat een uur wachten vooraleer ze opnieuw naar binnen konden.

Brandende lichtjes

In het appartement van Jonas bleek hond Lou een rechtop staande matras op brandende lichtjes te hebben doen vallen. Op die manier begon de matras te smeulen. Het appartement is een voorlopig een tijdlang onbewoonbaar. Het liep vooral rook- en roetschade op. "Ik kan wel bij mijn vriendin of vrienden terecht", klinkt het bij Jonas. Zowel de hond als de poes overleefden het hachelijke avontuur. "Volgens de dierenarts mankeren ze niets", besluit de bewoner. (LSI)