Hervorming scholengroep Sint-Paulus:
klacht Hemelvaart wel degelijk ontvankelijk

Klacht van Hemelvaart over gebrek aan inspraak is ontvankelijk, verder onderzoek volgt. Er was maandagochtend protest aan de poort van Hemelvaart.
Henk Deleu Klacht van Hemelvaart over gebrek aan inspraak is ontvankelijk, verder onderzoek volgt. Er was maandagochtend protest aan de poort van Hemelvaart.
Het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut haalt een slag thuis in het protest tegen de manier waarop de hervorming van scholengroep Sint-Paulus loopt. Hemelvaart meent dat het participatiedecreet geschonden is. Eenvoudig uitgelegd: er is te weinig inspraak. De Commissie Zorgvuldig Bestuur van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) laat hierover nu weten dat de ingediende klacht van 151 personeelsleden van Hemelvaart wel degelijk ontvankelijk is.

De commissie vindt met andere woorden dat er doorslaggevende elementen in de argumentatie van Hemelvaart zijn om de klacht verder te onderzoeken. De commissie houdt op 11 maart een zitting over de kwestie. Zo vinden ze bij Hemelvaart dat leerlingen en ouders onvoldoende gehoord worden over beslissingen zoals de verhuis van alle richtingen met Latijn en Grieks in (tweede en derde graad) vanaf 2021-2022 naar het Heilig-Hartcollege. Er zijn ook vragen over de plannen met Bedrijfswetenschappen: binnen enkele jaren mogelijk vanaf de tweede graad in het College en pas vanaf de derde graad in Hemelvaart.

Dichtgeplakte monden

Er was deze week nog een opmerkelijke protestactie op de Markt, aan de poort van Hemelvaart. Enkele honderden leerkrachten en leerlingen vormden er in het zwart gekleed, en met dichtgeplakte monden, een mensenketting. De scholengroep Sint-Paulus – met 6.200 leerlingen en bijna 1.000 personeelsleden – omvat College, Hemelvaart en VTI in Waregem, Sint-Vincentius in Anzegem en Sint-Jan Berchmans in Avelgem. Vibso, op de campus VTI in Waregem, vult aan met een aanbod voor buitengewoon secundair onderwijs. Aleydis in Waregem, met HBO5 verpleegkunde voor 18-plussers, maakt ook deel uit van de scholengroep Sint-Paulus.

Maandagavond nog werd het nieuwe logo van scholengroep Sint-Paulus voorgesteld, in de raadzaal van het stadhuis.
Henk Deleu Maandagavond nog werd het nieuwe logo van scholengroep Sint-Paulus voorgesteld, in de raadzaal van het stadhuis.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.